Tässä on merilevä, joka maistuu lähes 100% pekonilta – 2 kertaa terveellisempää kuin lehtikaali

Oregonin osavaltion tutkijat ovat patentoineet uuden merileviin kuuluvan alalajin, joka maistuu kypsennyksen jälkeen pekonilta.

Merilevä on punertavan väristä ja se muistuttaa hieman läpikuultavaa salaatinlehteä. Kyseinen merilevä kasvaa nopeasti ja se on kaksi kertaa ravinnerikkaampi kuin lehtikaali. Niin mainitsimmeko jo, että se maistuu aivan pekonilta?

Oregonin osavaltion tutkijan, Chris Langdonin mukaan merilevä kehitettiin käytännössä vahingossa, kun tutkijat yrittivät löytää ravinnonlähdettä syötäville merietanoille, jotka ovat suosittua ruokaa erityisesti Aasiassa. Saman tyyppinen punainen merilevä kasvaa luonnostaan Atlantin ja Tyynenmeren rannikkoalueilla.

Langdon kuitenkin ymmärsi löytäneensä jotain ainutlaatuista, kun hänen kollegansa, Chuck Toombs, vieraili toimistolla ja maistoi pienen palan merilevää. Toombs oli sitä mieltä, että ”pekoni-merilevällä” olisi mahdollisuus luoda ”täysin uusi ala Oregonin osavaltiolle”, Langdon kertoo Oregonin osavaltion lehdistötiedotteessa.

Tutkijat alkoivat tämän jälkeen tehdä yhteistyötä Oregonin yliopiston ruokainnovaatiokeskuksen kanssa ja yhdessä he onnistuivat luomaan useita ruokia, joissa punainen merilevä toimii keskeisenä raaka-aineena.

”Tämä raaka-aine on aika mahtava”, Langdon kertoo. ”Kun sitä paistetaan, se maistuu pekonilta, eikä merilevältä. Ja siinä todella on melko vahva pekonin aromi.” 

Punainen merilevätuotanto on tällä hetkellä lapsen käsissä, mutta Langdon suunnittelee kolminkertaistavansa tuotannon lähitulevaisuudessa.

Eikö olekin mahtavaa? Dieetti, joka maistuu herkulliselta ja on samalla myös terveellistä. 

Jaa artikkeli ystävillesi, jotka rakastavat pekonia! 

Lähde: Businessinsider.com 

Lue myös: Tamperelainen Roope voitti 396 euroa käytännössä ilmaiseksi. Lue miten voit kokeilla samaa menetelmää. 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.