Kardemumma tukee terveyttä tavoilla, joista moni ei tiedä.

Laihduttamisessa ruokavalio astuu usein suurimpaan rooliin, vaikka liikunnallakin on toki merkitystä. Kuntokuurin aikana treenejä saattaa joskus jäädä väliin, kun työpäivän jälkeen ei vain yksinkertaisesti jaksa lähteä lenkille. Tilanne ei kuitenkaan kaadu tähän, mikäli muistat syödä terveellisesti ja monipuolisesti.

Näistä vihjeistä voi olla sinulle apua, mikäli haluat pudottaa painoasi luonnollisin menetelmin. Kardemummaa käytetään usein leivonnassa ja se onkin tämän myötä lähes kaikille tuttu mauste. Kardemummalla on kuitenkin myös lukuisia terveydellisiä vaikutuksia, sillä se auttaa torjumaan muun muassa väsymystä ja vatsavaivoja. Lisäksi mauste tukee terveen ruoansulatuksen toimintaa ja rasvanpolttoa.

Vatsan alueelle kerääntynyt rasva

Vatsarasva on usein haitallisempaa, kuin esimerkiksi raajoihin kertynyt rasva, sillä se aiheuttaa herkemmin terveydellisiä haittavaikutuksia.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että vatsan liikalihavuus voi johtaa sydänsairauksiin, dementiaan, diabetekseen, syöpään, korkeaan verenpaineeseen ja osteoporoosiin.

Kardemumma parantaa aineenvaihduntaa, jonka seurauksena kehon rasvanpoltto lisääntyy. Kardemumma stimuloi sappea, joka auttaa hajottamaan rasvat nopeammin.

Alentaa kolesterolia

Kardemumma on tehokas rasvanpolttaja, mutta sen uskotaan myös toimivan hyvin kolesterolin alentajana.

Tutkimukset osoittivat, että kardemumma alentaa merkittävästi kahdenlaisia ​​rasva-arvoja – kolesterolia ja trigylyserdejä.

Poistaa pahanhajuisen hengityksen

Kardemumma on osoittautunut menestyksekkääksi pahanhajuisen hengityksen poistajaksi.

Mausteen uskotaan tappavan suun bakteereja, jonka seurauksena hengityksesi raikastuu.

Vähentää ylimääräistä nestettä

Ylimääräinen neste tuo mukanaan usein turvotuksen tunteen ja tämän myötä myös lisäkiloja. Kardemumma poistaa kehostasi juuri niitä nesteitä, joista turvotus on aiheutunut.

Kardemummalla uskotaan myös olevan rentouttava vaikutus, joka auttaa alentamaan korkeaa verenpainetta.

Hyödynnä kardemumman terveysvaikutukset

Nauti kardemummaa yrttiteen muodossa, joka on monen mielestä helpoin tapa. Murskaa muutama kardemumman siemenet ja liota niitä kuumassa vedessä, jonka jälkeen suodata neste ja nauti.

Voit myös lisätä kardemumman siemeniä smoothieihin tai puuroihin.