Pekonia ei kannata ikinä paistaa pannulla – nyt kokki paljastaa nerokkaan vinkin

En tunne montaa ihmistä jotka eivät rakastaisi pekonin makua. Pekoni on niin suosittua että siitä on kehitelty jopa vegaaneille sopivia versioita.

Pekonin paistamisen aikana taivaallinen tuoksu alkaa leijua ilmassa ja vesi tulee väistämättä kielelle. Sen valmistaminen on myös nopeaa, sillä ohuita siivuja tarvitsee paistaa vain muutama minuutti paistinpannulla.

Mutta entä jos kokeilisit valmistaa pekonia uunissa?

Pekonin paistaminen pannulla on kaikille tuttu tapa kypsentää kyseistä herkkua. Paistinpannuissa on kuitenkin yksi huono puoli: ne ovat usein liian pieniä suurille pekonisiivuille jotka tulisi saada mahtumaan pannulle lomittain.

Ratkaisu? Kokeile uunia!

Voit paistaa pekonisiivut uunissa ja tulet kohta huomaamaan, miksi tämä on niin erinomainen idea. Uunissa on paljon enemmän tilaa kuin paistinpannulla, jonka ansiosta pekonit paistuvat tasaisen rapeiksi.

Voit laittaa pekonit suoraan pellille, jossa on aalloiksi muotoiltua foliota.

Youtube

Tai ritilän päälle…

Youtube

Tätä niksiä käyttävien ihmisten mukaan pekoni maistuu parhaalta, kun se valmistetaan uunissa. Herkullinen maku säilyy myös heidän mukaansa jopa useamman päivän ajan.

Tee näin:

  1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Tämän jälkeen otetaan pelti ja peitetään se foliolla. Asettele pekonisiivut lomittain pellille. Muista että ne eivät saa olla päällekkäin.
  2. Sitten pääsemme parhaaseen vaiheeseen. Paista pekonisiivuja uunissa noin 7 minuutin ajan. Paistoaika riippuu siitä, kuinka rapeita pekoneja haluat syödä.
  3. Valmista!

Voit katsoa valmistusmenetelmän oheiselta videolta. 

Jaa idea Facebookissa, jos tunnet ystäviä jotka rakastavat pekonia! 


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.