Moni meistä heittää makkarat tulikuumalle grillille tai paistinpannulle, tavoitteenaan saada ruoalle nopeasti hiilitynyt pinta — on olemassa kuitenkin huomattavasti parempi vaihtoehto.

Suomalaisena on vaikea myöntää, että olisi paistanut makkaran väärin grillissä. ”Väärin” on ehkä väärä sanavalinta, sillä onhan kyseessä myös mielipidekysmys! On kuitenkin eräs keino, jolla voit saada huomattavasti paremman makuisia ja mehukkaampia makkaroita, miksi et siis ottaisi vinkkiä vastaan?

Makkaran laittaminen kuumaan grilliin ei sinänsä ole täysin väärä vaihtoehto – tämä johtaa kuitenkin siihen, että makkaran maut eivät nouse parhaalle mahdolliselle tasolle, kirjoittaa TheWhyChef.com

grill grilling flames coal

Kuinka tulisi toimia?

Extra mehukkaat makkarat voi valmistaa niin, että ne paistaa matalalla lämmöllä paistinpannulla 30 MINUUTIN ajan, pienen suolattoman voinokareen kera. Menetelmä antaa makkaroille parhaan mahdollisen maun ja koostumuksen.

Voi tuo esiin makkaran maun paremmin kuin öljy ja on tärkeää muistaa käyttää suolatonta voita, sillä muuten suola alkaa muodostaa kiteitä paistinpannulle.

Makkaroiden ollessa pannulla, kääntele satunnaisesti ja anna lämmön pysyä tasaisen matalana. Liian nopea kypsytys pilaa parhaan mahdollisen lopputuloksen.

TheWhyChef.com sivuston muistuttaa: ”Mitä korkeampi lämpötila, sitä nopeammin makkaran kuori palaa ja saat liian kypsyneen pinnan ja makkaran keskusta ei kuumene tarpeeksi.” 

Joten yritä seuraavalla kerralla vastustaa taivaallista tuoksua ja odottaa kärsivällisesti, jotta saat aikaiseksi parhaan mahdollisen lopputuloksen! 

Tiedätkö ystäviä, jotka grillaavat makkarat nopeasti kuumalla grillillä tai paistinpannulla? Jaa tämä tieto heille Facebookissa!

Lähde: thesun.com