Näin saat tuoretta leipää aina, kun sitä tekee mieli.

Jos rakastat vaaleaa leipää, tunnet luultavasti suurta surua, kun joudut heittämään herkullisen makuisen palan roskiin. Tilanne on ikävä, mutta sinun ei tarvitse enää koskaan tehdä sitä uudestaan. Tarvitset vain pakastimen, jonka avulla voit säilyttää leivän tuoreena jopa 6 kuukauden ajan!

Tässä vaiheessa saatat todeta, että niksihän on todella vanha ja olet tehnyt niin jo vuosia? Me tiedämme, että olet; mutta suurin osa säilyttää leivän väärin pakastimessa, jonka vuoksi siitä tulee kuivaa ja pahanmakuista.

Breakfast with toast

Näin pakastat leivän onnistuneesti

Nyt on aika oppia, kuinka leipä säilytetään tuoreena ja herkullisena jopa puolen vuoden ajan!

1. Tärkein sääntö leipää pakastaessa on se, että leipä on leikattu siivuiksi viimeistään 24 tuntia pakkauksen avaamisen jälkeen. Saat parhaan lopputuloksen, kun ostat tuoretta leipää, leikkaat sen välittömästi siivuiksi ja siirrät pakastimeen.

2. Ota seuraavaksi pelti tai metallinen astia ja laita sen päälle leivinpaperi. Asettele leipäsiivut vierekkäin levylle ja siirrä pakastimeen ilman suojaa. Pidä ne pakastimessa, kunnes leivät ovat jäätyneet kauttaaltaan.

3. Kun siivut ovat jäätyneet, laita ne parhaaseen pakastepussiin jonka löydät.

4. Poista pusseista mahdollisimman paljon ilmaa ennen kuin siirrät leivät pakastimeen.

Seuraavalla kerralla saat uunituoretta leipää suoraan pakastimestasi – eikä olekin kätevää?!

Leipä maistuu parhaalta, kun annat sen sulaa huoneenlämmössä, mutta uunissa paahtaminenkaan ei ole lainkaan hassumpi ajatus!

Jaa juttu Facebookissa, jos pidit tätä tietoa hyödyllisenä!