Oletko miettinyt miltä tuntuisi elää kuukausi ilman sokeria ja alkoholia?

Hollantilainen Sacha Harland ryhtyi tuumasta toimeen. Hän vietti 30 päivää ilman tuotteita joissa on alkoholia tai joihin on keinotekoisesti lisätty sokeria.

Kokeilun aluksi Sacha kävi urheilulääkärin pakeilla. Urheilulääkäri totesi Sachan olevan muuten terve, mutta kolesterolin olevan hieman koholla. Ensimmäisenä päivänään Sacha söi aamiaiseksi kananmunaa, makeuttamatonta jogurttia ja hedelmiä. Hän tunsi olonsa kärttyisäksi ja tajusi himoitsevansa jatkuvasti ympärillään mainostettavia herkkuja – limsoja ja makeisia.

Sacha kärsi huonosta olosta lähes koko kuukauden ajan, mutta paaston loppuvaiheessa hän huomasi selvän eron voinnissaan: Sacha kertoo olevansa aamuisin energisempi ja että ylösnouseminen käy helpommin kuin aiemmin. Sacha kertoo yllättyneensä muutoksen suuruudesta.

Tulokset

Sokeri- ja alkoholipaasto teki suorastaan ihmeitä Sachan kunnolle: Hänen verenpaineensa laski 135:stä 125:een, Kilot karisivat 82:sta 77:een ja kolesteroli laski 4,6:sta 4,0:aan.

Sacha kertoo aikovansa jatkaa valitsemallaan linjalla jatkossa, mutta hieman rennommin ottein: Ehkä olut ja suklaakin joskus taas maistuvat, hän toteaa.

Sachan alkoholi- ja sokeripaasto videona (eng):

terveysnappi

Lähde: Iltalehti / LifeHunter


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

kommenttia