Jättitutkimus paljastaa karun totuuden lasten välipaloista

 

Lapsille suunnattujen välipalojen mainontaa on pyritty viimevuosina suitsimaan poliittisin keinoin, mutta edelleen vaikuttaa siltä ettei lapsille ja nuorisolle markkinoida kuin sokerisia muroja, limsoja, roskaruokaa ja muuta epäterveellistä.

Tuore saksalaistutkimus vahvistaa havainnon: Yhdeksän kymmenestä lapsille markkinoidusta välipalasta on WHO:n määritysten mukaisesti epäterveellisiä – ne siis sisältävät liikaa suolaa, rasvaa ja sokeria. Foodwatch-järjestön teettämässä tutkimuksessa tarkasteltiin 281 Saksassa myytävää välipalatuotetta, jotka ovat tuttuja myös muualla Euroopassa – myös Suomessa. Näistä tuotteista vain 29 täytti WHO:n terveellisen välipalan vähimmäisvaamitukset suolan, sokerin ja rasvapitoisuuden osalta.

 

Suomalaisasiantuntija huolissaan etenkin limsoista

Ilta-Sanomien haastattelema THL:n erikoistutkija Heli Kuusipalo toteaa että lasten ruokavaliossa tulisi kiinnittää huomiota erityisesti mehujen ja limsojen osuuteen, niistä kun tulee nopeasti tyhjiä kaloreita sokerin muodossa. Myös suolaa lapset saavat Kuusipalon mukaan liikaa – monesti enemmän kuin aikuisille suositellaan päivän aikana saatavaksi.

Epäterveellisten välipalojen vaikutukset näkyvät lasten terveydessä: Kouluikäisistä noin viidennes on ylipainoisia ja kakkostyypin diabetes yleistyy edelleen vuosi vuodelta.

 

 

Katso myös:

Terveellisempiä välipaloja

 

 

Lähde: Ilta-Sanomat


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.