Gordon Ramsay jakaa oheisella videolla kuusi kätevää vinkkiä keittiöön ja ruoanlaittoon liittyen. Suomennokset alla.

  1. Onko keittiössäsi pippurimylly? Saat jauhatettua pippurisi hyvin pienirakeiseksi, kun kiristät päässä olevan mutterin lähes kiinni asti. Mitä pienemmäksi pippurin jauhat, sitä paremmin se sopii keittoihin ja kastikkeisiin. Normaalia maustamista varten kannattaa jättää pippurimyllyn mutteri ”puolikireälle”. Voit ottaa mutterin kokonaan irti, jolloin tuloksena on karkearakeista pippurijauhetta, joka on täydellistä pihvejä ja kalaa varten.
  2. Kuori valkosipulin kynsi asettamalla veitsi sen päälle kuten videossa ja iskemällä siihen nyrkillä. Kokonaisen valkosipulinkerän saat eroteltua ja kuorittua laittamalla sen kulhoon, peittämällä kulhon ja ravistelemalla hetken rajusti.
  3. Muista aina esilämmittää paistinpannusi ja uunisi, näin ruoasta tulee rapeaa. Esilämmitä uuni vähintään 20 minuuttia ennenkuin laitat ruoan sinne.
  4. Pidä aina roskakulho keittiötasollasi, johon voit laittaa esim. kuorittujen vihannesten kuoret. Näin säästät aikaa ja vaivaa kun roskakorilla ei tarvitse rampata.
  5. Älä ikinä lisää kananmunaan suolaa ennen paistamista, vaan vasta paistovaiheen lopussa. Näin muna säilyttää värinsä ja tekstuurinsa.
  6. Lihaa paistaessa on tärkeää, että liha on huoneenlämpöistä kun aloitat paistamisen. Jos heität pihvin jääkaapista suoraan pannulle, lihasta tulee sitkeää. Anna lihan levätä myös hetki paistamisen jälkeen, jotta se mureutuu hyvin.

 

Lähde: Gordon Ramsay

Katso myös:

Kommentit

kommenttia