Älä haksahda näihin: 7 huonoa neuvoa, joita monet laihduttajat noudattavat

Tässä muutama neuvo joihin laihduttajan kannattaa suhtautua skeptisesti.

Nämä asiat on hyvä tiedostaa, ja niihin voi olla hyvä suhtautua varauksella:

1. ”Kokeile tätä pirtelöä”

Proteiinipatukat ja painonpudotuspirtelöt ovat toki käteviä ja maukkaitakin, mutta ne eivät välttämättä auta sinua oikeasti laihduttamaan. Niissä on usein mm. paljon piilosokeria ja -rasvaa, tai keinotekoisia makeutusaineita jotka nekin nykytiedon valossa altistavat lihomiselle. On parempi pitäytyä ruoassa joka on ruoan näköistä: Esimerkiksi kreikkalainen jogurtti on hyvä, proteiinipitoinen välipala.

2. ”Liikut vain tarpeeksi niin kyllä ne kilot lähtevät”

Totuus on, että aloittavan laihduttajan kannattaa kiinnittää ensin huomiota syömiseensä ja vasta sitten liikuntapuoleen. Sillä mitä syöt on suurempi vaikutus oloosi ja painoosi kuin liikunnalla – vaikka molemmat ovat toki tärkeitä.

3. ”Syö lounaaksi aina salaattia”

Jos syöt lounaaksi aina salaattia, et välttämättä saa riittävästi proteiinia ja kuitua tunteaksesi olosi täydeksi. Tämä voi aiheuttaa hallitsemattomia herkutteluhimoja. Valitse mieluummin esimerkiksi papukeittolounas.

4. ”Pähkinöitä voit syödä huoletta”

Pähkinät ovat suklaapatukoita terveellisempi vaihtoehto, mutta niitäkään ei kannata syödä loputtomasti. Pähkinät nimittäin sisältävät paljon rasvoja – olkoonkin että kyseiset rasvat ovat pääosin tyydyttymättömiä ja terveyttä edistäviä.

5. ”Jätä välipalat väliin”

Välipalojen väliinjättämisellä et saavuta mitään. Päinvastoin: Verensokerisi laskee liian alas, jolloin olet jälleen alttiina herkkuhimoille. Esimerkiksi mantelit ovat hyvä välipala.

6. ”Skippaa aamiainen ja syö senkin edestä lounaalla”

Tutkimusten mukaan aamiaisen jättäminen väliin on erittäin huono idea. Esimerkiksi kaurapuuro on täyttävä, terveellinen ja edullinen aamiaisvaihtoehto laihduttajalle – katso täältä tuunausniksejä kaurapuurolle.

7. ”Syö enemmän ulkona”

Ravintoloissa tarjoiltavat ruoat ovat lähes poikkeuksetta kaloripitoisempia, rasvaisempia ja suolaisempia kuin vastaavat ateriat kotona.


Katso myös:
Lisää ruokaan ja painonhallintaan liittyviä juttuja

Lähde: Health.com