Heitä näitä ruokia pakkaseen!

Pakastaminen on yksi nerokkaimmista tavoista säästää ja syödä terveellisesti – kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Tiesitkö että näitäkin ruokia voit pakastaa?

Nämä ruoat toimivat pakastettuina yllättävän hyvin:

1. Tuoreet yrtit

Tuoreet yrtit toimivat pakastettuina erinomaisesti! Asettele ne vierekkäin uunipellille ja aseta uunipelti pakastimeen. Kun yrtit ovat jäässä, siirrä ne uudelleensuljettaviin muovipusseihin.

2. Leivotut herkut

Leivät, donitsit, muffinssit ym. leivonnaiset maistuvat hyviltä pakasteinakin. Anna leipomusten jäähtyä hyvin ennen niiden pakastamista, näin ne eivät ”hikoile” astiaansa märäksi.

3. Tuoreet hedelmät

Kuten tuoreet yrtitkin, voit viipaloida tuoreita hedelmiä uunipellille, pakastaa ne ja siirtää sitten uudelleensuljettaviin muovipusseihin.

4. Vihannestenjämät

Kasviksista ja vihanneksista jää usein päitä jotka eivät käy esimerkiksi salaattiin. Säästä ne, kerää ne pussiin ja pakasta! Niistä saat valmistettua vaikkapa kasvislientä.

5. Villiriisi

Villiriisin keittämiseen tuhriintuu paljon aikaa. Nopeuta ruoanlaittoasi pakastamalla sitä valmiiksi seuraavaa ruoanlaittosessiota varten. Levitä riisi uunipellille, pakasta ja siirrä uudelleensuljettaviin muovipusseihin.

6. Pesto tai tomaattikastike

Pakasta tekemäsi pesto tai tomaattikastike sopivina annoksina (esim. ruokalusikallisina). Jääpalamuotti on näppärä säilytystapa näille aineksille pakastimessa.

7. Keksitaikina

Pakasta keksitaikina leivinpaperiin käärittynä, ja siirrä sitten uudelleensuljettavaan pussiin. Näin saat valmistettua äkkiä keksejä kun sokerihammasta alkaa kolottaa.

8. Viini

Pakasta viininjämät jääpalamuottiin. Voit käyttää pakasteviiniä esimerkiksi kastikkeissa. Juotavaksi viini ei enää pakastettuna kelpaa, koska sen aromit muuttuvat.

9. Tuorepuristettu mehu

Purista mehu suoraan jääpalamuotteihin ja lisää muotteihin mehujääpuikot. Terveellisiä mehujäitä kersoille!

 

Lähde: MyWholeFoodLife

 

Kommentit

kommenttia