Nämä asiat laihduttajan on hyvä tietää.

Laihduttamiseen liittyy paljon tutkittua tietoa, mutta myös paljon ”tietoa ja tietämystä”, jolla ei ole todellisuuden kanssa mitään tekemistä. Tässä seitsemän totuutta jotka ovat vastoin monien ”tietämystä”.

1. On yhdentekevää hävitätkö kilosi nopeasti vai hitaasti

Monet ovat kuulleet väitteen jonka mukaan nopeasti hävitetyt kilot tulevat helposti takaisin. Tälle väitteelle ei ole mitään tieteellisiä perusteita.

2. Aamiainen ei oikeasti ole niin tärkeä ateria kuin väitetään

Jos et ole aamiaisihmisiä, ei sinun ole pakko syödä aamiaista joka päivä. Tutkimusten mukaan täyttävä aamiainen voi tehdä laihduttamisesta hieman helpompaa, mutta aterioinnin voi aloittaa lounaallakin jos siltä tuntuu. Katso täältä aamiaisinspiraatiota.

3. Välipalat eivät oikeasti lihota

Etenkin jos heität suuhusi silloin tällöin pari mantelia tai rusinaa. Jos koet tarvitsevasi välipaloja aterioiden välillä pitääksesi verensokerin tasaisena, niin syö ihmeessä välipalaa. Valitse kuitenkin snacksisi tarkkaan ja suosi luontaisia ruokia.

4. Painonpudotustavoitetta ei oikeasti tarvitse asettaa

Laihdutustavoitteilla voi olla jopa tavoitteisiin nähden päinvastainen vaikutus: Kaukaiselta tuntuva ja ehkä stressiäkin aiheuttava ihannepaino voi saada sinut pahimmillaan hylkäämään koko laihdutuksen.

5. Kasvisten ja hedelmien syönnin lisääminen ei johda laihtumiseen

Kasvisten ja hedelmien syönnin lisääminen on hyvä alku, mutta se ei riitä. Kaikki epäterveellinen pikaruoka, prosessoidut ruoat ja limsat tulisi jättää myös pois. Jos syöt niiden lisäksi vihanneksia ja hedelmiä, se tarkoittaa vain entistä suurempaa kalorimäärää.

6. Ei ole väliä mihin kellonaikaan syöt

Moni on kuullut väitteen jonka mukaan ennen nukkumaanmenoa ei kannattaisi syödä. Totuus on että syömisen ajankohdalla ei ole juurikaan vaikutusta – vain päivän aikana syödyllä kokonaiskalorimäärällä on.

7. Veden juomisella ei ole suurta merkitystä laihduttamisessa

Vedenjuonnilla ei ole suoraviivaista vaikutusta laihtumiseen, jos et tee vesitankkauksen lisäksi muita muutoksia ruokavalioosi. Tämä ei silti tarkoita etteikö vettä kannattaisi juoda enemmän – useimmat suomalaiset juovat liian vähän vettä. Lue täältä miten huijaat itsesi juomaan enemmän vettä joka päivä.

 

Katso myös:
Lisää ruokaan ja painonhallintaa liittyviä juttuja

Lähde: Womens Health Magazine


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

kommenttia