Sitruunatee on maistuva ja terveellinen aamiaisjuoma.

Tässä seitsemän syytä valita se aamujuomaksi.

1. Nesteyttää tehokkaasti

Sitruuna sisältää monia elektrolyyttejä: mm. kaliumia, kalsiumia ja magnesiumia. Niiden ansiosta sitruunatee nesteyttää ja palauttaa kehon suolatasapainon paremmin kuin moni muu juoma.

2. Edistää suoliston toimintaa

Sitruunan sisältämät entsyymit ja sitruunahappo stimuloivat suoliston omaa happotuotantoa, mikä puolestaan laittaa vauhtia koko suolistoon.

3. Luonnollinen ”detox-kuuri”

Sitruuna on diureetti – se saa nesteet kiertämään kehossa ja edistää samalla toksiinien poistumista virtsateitse.

4. Tekee ihosta heleämmän näköisen

Sitruuna on hyvä C-vitamiinin lähde, ja terve iho tarvitsee rutkasti C-vitamiinia näyttääkseen hyvältä.

5. Parantaa immuniteettiä

Hunajalla terästetty sitruunatee ei turhaan ole yksi suosituimmista flunssan itsehoitolääkkeistä. Sitruuna sisältää paljon immuunijärjestelmää vahvistavia antioksidantteja.

6. Freesaa hengitystäsi

Jos haluat varmistaa raikkaantuoksuisen hengityksen, niin valitse aamujuomaksesi kahvin sijaan sitruunatee. Sitruunan happamuus vie bakteerit suustasi. Koska sitruuna on hapanta, niin hammasterveyden kannalta on järkevää kuitenkin huuhdella suu teenjuonnin jälkeen. Hampaat kannattaa myös pestä jo ennen teenjuontia, koska sitruunan happamuus pehmentää hetkellisesti hammaskiillettä.

7. Auttaa painonhallinnassa

Etenkin miedosti makeutettu sitruunatee on hyvä valinta myös laihduttajalle. Sitruuna stimuloi luontaisesti aineenvaihduntaa, minkä ansiosta se avittaa myös painonpudotustavoitteissa.

 

Katso myös:

Sitruunaisia herkkuja

 

 

Lähde: Diply, Raw Food Energy Benefits

Kommentit

kommenttia