7 ruokaa, jotka ehkäisevät tulehduksia ja auttavat laihtumaan

Tässä tulevat seitsemän ihmeruokaa!

Tiettyjä ruokia syömällä lyöt kaksi kärpästä yhdellä iskulla: ne alentavat tulehdustiloja ja auttavat pitämään painon kurissa. Pidä nämä ruoat mielessä!

1. Kasvikset ja hedelmät

Kaikenlaiset kasvikset ja hedelmät auttavat torjumaan tulehdustiloja kehossa, joten niitä kannattaa sisällyttää ruokavalioon monipuolisesti.

Erityisen terveellisiä ovat mm. parsakaali, omenat ja marjat. Katso täältä lisää kasvisherkkuja

2. Vihreä tee

Vihreän teen sisältämät flavonoidit auttavat alentamaan kehon tulehdustiloja. Vihreä tee sisältää myös EGCG -nimistä yhdistettä, jonka on todettu auttavan vatsarasvan polttamisessa.

3. Kertatyydyttymättömät rasvahapot

Kertatyydyttymättömät rasvahapot nostavat hyvän HDL-kolesterolin määrää verenkierrossa ja alentavat samalla kehon tulehdustiloja. Hyviä tyydyttymättömän rasvan lähteitä ovat mm. kala, pähkinät, avokado ja oliiviöljy.

4. Omega-3

Tutkimuksissa on todettu riittävän omega-3-rasvahappojen saannin olevan yhteydessä parempaan yleisterveyteen ja alhaisempiin tulehdusarvoihin. Hyviä omega-3-lähteitä ovat mm. lohi, saksanpähkinät ja pellavansiemenet.

5. Mausteet

Kurkuma, valkosipuli, kaneli, inkivääri ja chili ovat kaikki nykytiedon valossa todellisia superfoodeja. Suolankäyttöä kannattaa vähentää ja käyttää sen sijaan terveysvaikutteisia mausteita, jotka ovat täynnä antioksidantteja. Tuliset ruoat auttavat myös painonpudottamisessa – lue täältä lisää!

6. Vesi

Vesi on kehon paras nesteyttäjä, ja riittävällä nesteytyksellä on kaksikin merkittävää hyötyä: Riittävästi nesteytetty keho päihittää helpommin mahdolliset tulehdustilat – ja pysyy myös solakampana! Tutkimusten mukaan veden juominen ennen ateriointia nimittäin hillitsee ruokahalua ja saa syömään vähemmän.

7. Täysjyväruoat

Täysjyvätuotteiden kuidut avittavat haiman insuliinintuotantoa ja ehkäisevät siten jopa kakkostyypin diabeteksen puhkeamista. Täysjyvätuotteiden sisältämä B-vitamiini myös ehkäisee tulehdustiloja pahentevan homokysteiini-hormonin tuotantoa.

 

terveysnappi

Lähde: Dummies