Tässä muutama niksi, joilla pidennät tavallisten elintarvikkeiden säilyvyyttä.

Näiden vinkkiena avulla säästät myös rahaa, kun elintarvikkeita ei tarvitse heittää biojätteisiin.

1. Oliiviöljy

Jollet ole oliiviöljyn suurkuluttaja, niin kannattaa pitäytyä pienissä pulloissa. Oliiviöljy härskiintyy yllättävän nopeasti sen jälkeen kun pullon on ensimmäisen kerran avattu.

2. Juustot

Juusto kannattaa säilyttää käärittynä hengittävään materiaaliin, esimerkiksi leivinpaperiin. Juusto hengittää, muovi ei – muovikääre ei siis ole paras säilytysmateriaali juustolle. Liian tiiviisti pakattu juusto voi homehtua tai kuivua.

3. Voi

Voin säilyvyyttä voi parantaa säilömällä sitä pakastimessa. Jääkaapissa voi säilyy hyvänä muutaman kuukauden, pakastimessa vuoden. Kun säilöt voita pakastimeen valmiina nokareina, niitä on helppo ottaa suoraan pakastimesta ruoanlaittoa varten.

4. Ruskea sokeri

Ruskea sokeri klimppiytyy helposti. Voit ehkäistä tämän laittamalla pari tuoretta vaahtokarkkia sokeripussiin ja sulkemalla pussin tiiviisti. Vaahtokarkin kosteus pitää sokerin rakeisena.

5. Majoneesi

Säilytä majoneesi jääkaapin ovessa. Jääkaapin ovi on yksi lämpimimmistä kohdista jääkaapissa, mutta majoneesin kohdalla tämä on hyvä asia: Näin majoneesin sisältämä öljy ja valkuainen eivät separoidu. Lue täältä lisää jääkaappiniksejä ja säilytysvinkkejä.

6. Punaiset mausteet

Paprika- ja chilimausteet säilyttävät makunsa ja kirkkaan värinsä parhaiten jääkaapissa.

7. Hunaja

Hunaja säilyy hyvin huoneenlämmössä – sitä ei ole mitään syytä pitää jääkaapissa. Jääkaapissa hunaja saattaa kristallisoitua, jolloin sen käyttö voi muuttua ”tahmaiseksi”. Saat tehtyä hunajasta jälleen juoksevaa pitämällä sitä hetken aikaa kuumassa tai lämpimässä vedessä ja sekoittamalla.


Katso myös:
Lisää keittiöniksejä
Lähde: RD