Tässä viisi vinkkiä joiden avulla helpotat hieman tiskikoneen työtaakkaa.

Ja saat puhtaampia tiskejä!

1. Älä ahda konetta liian täyteen

Tämä on todellinen perisynti: Monet ahtavat tiskikoneen aivan täyteen. Se kuitenkin usein kostautuu likaiseksi jääneinä ja huonosti peseytyneinä tiskeinä. On parempi pestä muutamat isot astiat käsin ja jättää tiskikoneeseen hieman väljyyttä. Näin vältät kaikkien tiskien uudelleenpesemisen liian ahtaaksi ahdetun koneen vuoksi.

2. Päästä hanasta lämmintä vettä ennen koneen päällelaittamista

Ennen kuin laitat tiskikoneen päälle, päästä hanasta vettä kunnes se tuntuu sormissasi kuumalta. Näin tiskikoneen ensimmäinenkin pesuajo tapahtuu kuumalla vedellä ja jälki on parempaa. Veden laskeminen on erityisen tärkeää talvella, jolloin lämmintä vettä saa muutenkin odotella pidempään.

3. Pese silloin tällöin tiskikoneeseesi väkiviinaetikalla

Väkiviinaetikan avulla pääset ikävistä hajuista. Kaada pari desilitraa väkiviinaetikkaa tiskikoneen pohjalle ja laita päälle tavallinen pesu. Simppeliä mutta tehokasta!

4. Puhdista silloin tällöin myös tiskikoneen pohjalla oleva suodatin

Oletko huomannut tiskikoneesi pohjalla olevan suodattimen? Sen saa yleensä irti kääntämällä siinä olevaa nuppia. Suodatin on usein varsin törkyinen – puhdista se niin tiskikoneesi toimii paremmin ja tiskit puhdistuvat tehokkaammin.

5. Käytä oikeanlaista pesuohjelmaa

Erilaisilla pesuohjelmilla on tarkoituksensa – niitä kannattaa myös käyttää. Jos olet tottunut pyörittämään tiskikonetta aina lyhyimmällä säästömoodilla, niin kannattaa tutustua myös muihin moodeihin – etenkin jos tiskit eivät aina tunnu peseytyvän puhtaiksi. Valitse ohjelma astioiden likaisuuden mukaan.

 

Katso myös:

Lisää keittiöniksejä

 

 

Lähde: TheKitchn

Kommentit

kommenttia