Tiettyjen ruokien pakastamista kannattaa ehdottomasti välttää terveyden ja maun vuoksi.

Näitä ruokia ei kannata säilytellä pakastimessa.

Ota ainakin nämä ruoat pois pakastimesta:

1. Jogurtti ja hapankerma

Jogurtin ja hapankerman koostumus menee piloille, kun ne pakastaa. Jogurtti ja hapankerma tulisi siis nauttia ennen viimeistä käyttöpäivää, vaikka haluaisitkin ehkä säästää sitä pidemmän aikaa pakastamalla.

2. Kahvipavut

Tuoreet kahvipavut eivät säilytä makuaan parhaana pakastimessa. Itse asiassa niiden maku huononee ja ne imevät myös muiden pakastimessa olevien ruokien makua itseensä. Ei olisi mukava herätä aamulla kalan makuiseen kahvikupilliseen.

3. Majoneesi

Majoneesin koostumus menee jogurtin ja hapankerman lailla piloille pakastimessa. Lopputuloksena syntyy ällöttävää mönjää, jota et halua laittaa minkään leivän väliin.

4. Friteerattu ruoka

Friteeratut ruoat muuttuvat pakastimessa vetisiksi ja löllöiksi. Kerran friteerattua ruokaa ei siis kannata pakastaa siinä toivossa, että säästää ihanan makuelämyksen seuraavaan kertaan.

5. Sulanut liha tai merenelävät

Olet joskus ehkä ottanut lihapalan sulamaan keittiönpöydälle, sillä ajattelit valmistaa siitä ruokaa illalla. Tulit kuitenkin ehkä toisiin aatoksiin, etkä käytäkään lihapalaa illalla. Älä ikinä pakasta kerran sulanutta lihapalaa uudestaan, sillä sen bakteerimäärä kasvanut rajusti.

Lähde: mashed.com / womenshealthmag.com