Arkisilla ruokavalinnoilla on suuri merkitys terveyteen.

Lähes kaikkea voi syödä silloin tällöin ja kohtuudella, mutta pitkällä aikavälillä ruokatottumukset voivat johtaa jopa erilaisiin syöpiin. BuzzFeed selvitti.

5 ruokaa, jotka lisäävät riskiäsi sairastua syöpään:

1. Prosessoidut lihatuotteet

Prosessoidun (ja punaisen) lihan runsas syöminen altistaa sydän- ja verisuonitaudeille sekä syövälle. Jos pidät päivittäisen liha-annoksesi alle 20 grammassa, voit pidentää elinikääsi.

2. Popcorn-pussit

Popcorn-pussien sisäpinnoitteessa on teflonpannuista tuttua ainetta nimeltään perfluorioktaanihappo. Eläinkokeissa on todettu, että kyseinen aine voi lämmön myötä ruokaan liuenneena aiheuttaa syöpää ja hedelmättömyyttä.

3. Viljelty lohi

Viljellyn lohen on tutkimuksissa todettu olevan korkean riskiluokan syöpääaiheuttava elintarvike. Lohifarmeilta tuleva lohi kerryttää elämänsä aikana elimistöönsä mm. torjunta-aineita, antibiootteja, palonestoaineita ja muita kemikaaleja.

4. Perunalastut

Perunalastut paistetaan korkeassa lämpötilassa, mikä voi aiheuttaa akryyliamidien muodostumista. Akryyliamidi on tunnettu karsinogeeni, jota löytyy myös mm. tupakasta.

5. Alkoholi

WHO:n teettämän laajan tutkimuksen mukaan runsas alkoholinkäyttö altistaa suu-, nielu-, maksa-, paksusuolen-, peräsuolen- ja rintasyövälle.

Katso video yllä!

Lähde: BuzzFeed

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lisää BuzzFeedia

Kommentit

kommenttia