Nämä ruoat eivät sovi kenellekään.

Olipa tavoitteenasi sitten painon pudottaminen tai vain terveenä pysyminen, niin näitä ruokia sinun ei tulisi syödä.

1. Prosessoitu liha

Nakit, makkarat, leikkeleet, kebab… näissä ja muissa prosessoiduissa lihatuotteissa on paljon suolaa ja rasvaa aivan väärässä muodossa. Teollisesti käsitellyt lihatuotteet lisäävät riskiäsi sairastua mm. sydän- ja verisuonitauteihin, diabetekseen ja suolistosyöpään.

2. ”Vähärasvaiset” tuotteet

Vähärasvaisuuttaan korostavissa tuotteissa on usein muita syntisiä ainesosia vaikka millä mitalla. Rasvattomuuden aiheuttamaa mauttomuutta on usein kompensoitu lisäämällä tuotteeseen ylimääräistä sokeria ja suolaa. Vähärasvaisten tuotteiden vähäkin rasva on myös monesti sitä kaikkein huonointa mahdollista rasvaa, eli transrasvaa.

3. Majoneesi

Tuskin kukaan on luullutkaan majoneesin olevan terveellistä, mutta harva ymmärtää miten epäterveellistä majoneesi oikeasti on. Monissa majoneeseissa on yhdessä ruokalusikallisessa n. 10 g rasvaa, 90 mg suolaa ja 90 kilokaloria energiaa. Käytä siis majoneesia harkiten tai valmista itse kevyempää majoneesia – katso täältä miten Jamie Oliver sen tekee.

4. Valmisruoat

Valmisruoissa on usein paljon suolaa, huonolaatuisia rasvoja sekä prosessoitua lihaa. Valmista itse ruokasi niin tiedä mitä syöt.

5. Margariini

Margariinia pidettiin pitkään voita terveellisempänä rasvavaihtoehtona, mutta nykyään tutkimukset todistavat aivan muuta. Lue lisää täältä.

6. Limsat

Sokeriset ja keinomakeutut limsat ovat täysin luonnottomia kehollemme. Ne aiheuttavat mm. diabetesta ja tuhoavat hampaiden kiillettä. Limsojen jättäminen tekee elämästäsi parempaa monilla tavoilla – lue täältä lisää.

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Learnist