Elämme taas sitä vuoden aikaa, kun erilaiset flunssapöpöt jylläävät ja kaatavat ihmisiä sängyn pohjalle. Kurkkukipu on viheliäinen flunssan oire, jota voi tehokkaasti lievittää erilaisilla kotikonsteilla. Listaamme 5 tapaa, jolla voit helpottaa kurkkukipua.

 1. Hunaja
  Hunaja on luonnon antibakteerinen ainesosa, joka auttaa kurkkukipuun. Lusikoi siis hunajaa suoraan purkista ja anna liueta hitaasti suussa. Hunajan on todettu myös auttavan yskään jopa tehokkaammin kuin yskänlääke.
 2. Suolavedellä kurlaaminen
  Suolaveden kurlaaminen voi kuulostaa ällöttävältä, mutta sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla, sillä hunajan tavoin suolavesi tappaa bakteereja nielussa. Se myös lievittää kurkun turvotusta ja irrottaa limaa. Sekoita puoli teelusikallista suolaa kuumaan veteen ja kurlaa sillä niin monta kertaa päivässä kuin haluat. Sylje suolavesi pois.
 3. Sisäilman kostuttaminen
  Kuiva sisäilma pahentaa yleensä kurkun oireilua, joten hanki ilmankostuttaja tai ripusta märät pyykit makuuhuoneeseen kuivumaan yön ajaksi.
 4. Syö vaahtokarkkeja
  Kyllä luit oikein! Vaahtokarkit auttavat kurkkukipuun. Ideana on, että pyörittelet suussa vaahtokarkkia. Pehmeän vaahtokarkin gelatiinipinta voi auttaa nielemisvaikeuksiin. Joten nyt on kerrankin hyvä syy syödä karkkia.
 5. Juo kuumaa juotavaa
  Kipeänä yleisestikin on hyväksi juoda kuumia juotavia, sillä niitä on helpompi niellä, kuin kylmiä. Lisäksi kuuma juoman on todettu helpottavan flunssan oireita tehokkaammin kuin kylmän. Valikoi kofeiinittomia vaihtoehtoja. Kosteutettu kurkku on vähemmän kipeä, kuin kuiva.

Lähde: IS.fi

Kuva: Alexandr Litovchenko Pixabaystä

Jaa nämä kotikonstit kipeään kurkkuun myös muille!