Tutkijat väittävät että kaikkien rakastama herkku suojelee sinua yskältä.

Yskä yllättää nopeasti erityisesti talvisin, jolloin flunssat ja virukset ovat liikkeellä. Joskus yskän parantumiseen voi kulua jopa viikkoja, vaikka muut oireet kuten kuume tai tukkoinen nenä olisivat jo kadonneet aikoja sitten.

Yskä lähtee yleensä parhaiten riittävällä levolla, vitamiineilla, yskänlääkkeellä ja ajan kanssa.

Daily Mailin mukaan tutkijat ovat kuitenkin löytäneet uuden yskänlääkkeen, joka auttaa etenkin yskän parantamiseen. ”Salainen” raaka-aine on suklaa!

Hullin yliopistossa työskentelevä professori, Alyn Morice, aloitti tutkimuksen, joka keräsi nopeasti huomiota. Hän perusti samalla yskää tutkivan organisaation, joka kantaa nimeä International Society for the Study of Cough.

Suklaan pääraaka-aine eli kaakao tuntuu olevan todella tehokas yskän tappaja. Kaakaon teobromiini laajentaa keuhkoputkia ja se voi lievittää muun muassa astmasta ja keuhkoahtaumasta kärsivien ihmisten oireita. Suklaan vaikutusta yskää estävänä lääkkeenä on tutkittu jo vuodesta 2004. Kaakaosta valmistettua lääkettä on ollut saatavilla Etelä-Koreassa jo vuodesta 2010, mutta se on pikku hiljaa saapumassa myös Eurooppaan.

Oireet lievittyvät muutamassa päivässä

Alynin tekemään tutkimukseen osallistui 163 vapaaehtoista henkilö, jotka kärsivät yskästä. Puolet heistä sai suklaata ja puolet yskänlääkettä. Kahden päivän päästä potilaat tutkittiin uudelleen ja suklaata syöneiden ihmisten yskä oli lievittynyt.

Suklaa on niin herkullista että aion varmasti syödä sitä ensi kerralla, kun yskä iskee. Jaa tämä uutinen Facebookissa, jotta muutkin saavat syödä suklaata hyvällä omalla tunnolla, kun flunssa yllättää!