Harva tietää, että nämä ruoat ovat todella haitallisia hampaille.

Suurin osa meistä tietää, että hapokkaat ja sokeripitoiset ruoat, juomat ja herkut ovat haitallisia hampaillemme. Tähän listaan on kuitenkin koottu ruokia, joita hammaslääkärit suosittelevat välttämään – uskon, että lista sisältää useita yllätyksiä.

Suolaiset keksit, popkornit ja jopa jääpalat tekevät todellista hallaa hampaillesi.

Katso alta ruoat, jotka hammaslääkärit kietävät kaukaa.

1. Jää

Yhdysvaltain hammaslääkäriliitto varoittaa, että jäitä ei tulisi koskaan pureskella. Tämä saattaa olla kivaa erityisesti kuumana kesäpäivänä, mutta hammaslääkäreiden mukaan kyseinen tapa vahingoittaa kiillettä ja voi pahimmillaan rikkoa koko hampaan.

2. Kurkkupastillit

Kurkkupastillit tulisi heittää roskiin, tämä on paras tapa ehkäistä reikiintymistä, Dr. Burhenne kertoo Business Insiderille. ”Jatkuva kurkkupastillien imeskely altistaa hampaat jatkuville happohyökkäyksille”, hän selventää. Kuulostaa loogiselta!

3. Suolakeksit

Suolakeksit kuulostavat harmittomilta, mutta Dr. Burhennen mukaan tilanne on kuitenkin aivan toinen. Dr. Burhenen mukaan suolakeksit sisältävät jalostettuja tärkkelyksiä ja geneettisesti muunneltuja aineita, jotka aiheuttavat reikiintymistä ja ovat haitaksi vatsallesi.

4. Sitrushedelmät

Tämä ei luultavasti tullut kenellekään yllätyksenä. Sitrushedelmät sisältävät runsaasti happoa ja sokeria – molemmat aineet ovat hampaiden pahimpia vihollisia. Ne ovat samaan aikaan kuitenkin terveellisiä, joten hammaslääkärit suosittelevat juomaan reilusti vettä sitrushedelmän nauttimisen yhteydessä ja jälkeen.

5. Perunalastut

Perunalastujen haittavaikutukset ovat pitkälti samat kuin suolakeksien. Perunalastut sisältävät jalostettuja tärkkelyksiä ja geneettisesti muunneltuja aineita, lisäksi murut jäävät hampaiden väliin ja aiheuttavat reikiintymistä. Käytä herkuttelun jälkeen hammaslankaa, jos et voi vastustaa perunalastuja.

6. Popkorni

Popkorni on helposti top 5 pahimmista ruoista, joita vastaan hampaasi joutuvat taistelemaan, Dr. Mark Hugles kertoo Sunday Telegrahille.

En aio valehdella – listalla oli monia ruokia ja herkkuja, joiden haitallisuudesta en tiennyt aikaisemmin mitään. Olen aikaisemmin välttänyt vain hapokkaita ja sokeripitoisia herkkuja – suolakeksien haitallisuus tuli siis täytenä yllätyksenä!

Jaa tieto ystävillesi, jotta heidän hampaansa säilyvät kunnossa.

Lähde: tiphero.com