Tumma suklaa, joka sisältää vähintään 70% kaakaota, on terveydelle hyödyllinen. Se on saanut aiheettomasti kielletyn herkun maineen, vaikka todellisuudessa se tukee sydämen ja mielen hyvinvointia. Tässä kuusi vahvaa syytä, miksi suklaan välttelylle ei ole tarvetta:

  1. Sydämen terveydelle: Tanskalaisen tutkimuksen mukaan suklaata säännöllisesti syövät ihmiset sairastuvat eteisvärinä-rytmihäiriöihin harvemmin kuin muut. Vaikka vaikutus on maltillinen, pienikin hyöty on tärkeä eteisvärinän yleisyyden takia.

  2. Verenpaineen alentaminen: Tutkimukset osoittavat, että tumman suklaan säännöllinen nauttiminen alentaa verenpainetta. Käytön kesto vaihteli kahdesta viikosta 18 viikkoon, ja paine laski keskimäärin 3 mmHg systolisesti ja 2 mmHg diastolisesti. Suklaan kulutusmäärät tutkimuksissa vaihtelivat neljästä sataan grammaan päivässä.

  3. Runsas hivenainepitoisuus: Tumma suklaa on täynnä elimistölle välttämättömiä hivenaineita, kuten rautaa, kuparia, magnesiumia, sinkkiä ja fosforia.

  4. Antioksidanttien lähde: Kaakao ja tumma suklaa ovat täynnä flavonoideja, jotka ovat tehokkaita antioksidantteja ja edistävät sydämen terveyttä sekä aivojen verenkiertoa.

  5. Yskän hillitseminen: Hullin yliopiston tutkimuksen mukaan kaakaota sisältävät yskänlääkkeet ovat tehokkaita yskän lievittämisessä ja voivat auttaa parempaan uneen. Suklaan imeskely voi samoin lievittää yskän ärsytystä.

  6. Mielihyvän lisääntyminen: Suklaan syöminen kohottaa mielihyvähormoni serotoniinin tasoa, mikä nostaa energiatasoja ja tukee jaksamista arjessa.

Vaikka suklaa sisältääkin kaloreita, terveydellisestä näkökulmasta tumma suklaa on erinomainen valinta, kunhan sitä nauttii kohtuudella.

Lähde: IL

Lue myös: