Kaneli on tullut tunnetuksi puuron, korvapuustien ja omenapiirakan ansiosta. Sen voimakkaan maun avulla voi tuunata herkullisia jälkiruokia.

Kanelia voi käyttää kuitenkin muuhunkin, erityisesti puutarhassa. Kesän ollessa täällä, kaneli voi auttaa kasvejasi puutarhassa sekä sisätiloissa. Katso alapuolelta viisi syytä, joiden vuoksi kasvisi rakastavat kanelia!

Kesä on vihdoin täällä ja puutarha sekä sisätiloissa elävät kasvit ovat heränneet eloon.

Kukat saattavat kuitenkin tarvita hieman lisäpiristystä ja apua, jotta ne jaksavat kukoistaa rankkojen aikojen jälkeen. Enkä puhu nyt pelkästä vedestä ja auringonvalosta…

Kaneli ratkaisee kuitenkin monia kasvien hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyvää ongelmaa.

Kyllä, mauste ei ole hyödyksi vain kuivakaapissa – ja sen ominaisuuksia kannattaa todellakin hyödyntää.

Esittelemme nyt viisi syytä, miksi kanelia tulisi käyttää puutarhassa.

1. Suojaa tuholaisilta

Ihmiset pitävät kanelin tuoksusta, mutta tuholaiset eivät. Muurahaiset, kirvat ja muut hyönteiset vierastavat kanelin voimakasta hajua. Jos huomaat kukkiesi kimpussa olevia ötököitä, niin ripottele kanelia kasvin ympärille ja ongelma katoaa.

2. Ehkäisee sieni- ja hometauteja

Sienet valtaavat usein kasvimaan, kun maa on liian kosteaa tai märkää. Sienien ehkäiseminen voi olla myös vaikeaa, sillä niiden rihmasto kulkee tiheästi maan alla.

Kanelia kannattaa ripotella kasvin päälle, jotta sieni ei pääse leviämään ja tuhoamaan sitä.

3. Suojaa juuri itäneitä kasveja

Kasvien ja taimien suojaaminen niiden aikaisessa kasvuvaiheessa on erityisen tärkeää. Taimet ja versot ovat monien eläinten herkkua, jonka vuoksi niiden suojaaminen kanelin avulla kannattaa.

Sinun täytyy vain kaataa kanelia verson ympärille, jotta sienet ja hyönteiset eivät pääse aiheuttamaan sille tuhoa.

4. Tekee kasveista kauniimpia

Rikkaruohoja nypittäessä myös istutetut kasvit kärsivät helposti toimenpiteen aikana.

Mutta kaneli voi olla erinomainen apu jopa tähän ongelmaan. Kaneli ehkäisee kasveihin syntyviä vaurioita ja voi nopeuttaa paranemisprosessia.

5. Vahvistaa kasvua

Moni antaa kasveille voimakkaita lannoitteita, jotta ne kasvaisivat nopeammin. Jatkossa sinun kannattaa kuitenkin keskittyä kaneliin.

Kanelin ainesosat auttavat kasvia kasvamaan vahvaksi ja antamaan sille hyvän alun. Lisää kanelia siementen ympärille kylvön yhteydessä.

Kaneli tulee nopeuttamaan kasvin itämisaikaa ja kasvua. Lisäksi se pitää ei-toivotut elukat loitolla. Ei lainkaan hassumpi kokonaisuus!

Tiesitkö, että kaneli on näin ihanteellinen mauste myös kasveille?

Jaa uutinen Facebookissa, jos nämä niksit olivat mieleesi ja uskot että myös ystäväsi arvostaisivat niitä.