Syömisestä voi tehdä terveellisempää pienin muutoksin.

Aloita vaikka näistä!

1. Älä jätä aamiaista väliin

Täyttävä aamiainen pitää verensokerisi tasaisena lounaaseen asti. Esimerkiksi perinteiset kaurapuuro ja kananmunat toimivat edelleen – ne ovat edullinen, terveellinen ja täyttävä vaihtoehto. Katso täältä myös muita aamiaisideoita.

2. Syö joka päivä hedelmiä ja vihanneksia

Täytä lautasesi aina puolilleen hedelmiä ja vihanneksia – näin saat riittävästi kuitua, vitamiineja ja hivenaineita jokaiseen päivääsi. Katso täältä myös kasvisruokainspiraatiota.

3. Rauhoita ruokailuhetket

Vielä joitain vuosia sitten ruokailuhetket oli tapana pyhittää. Koko perhe kokoontui saman pöydän ääreen syömään – ruokailussa oli myös sosiaalinen puolensa. Nykyään kukin perheenjäsen syö silloin kun huvittaa ja vähän missä sattuu. Olisi kuitenkin syytä herättää vanhat tavat henkiin: Kun ruoka syödään pöydän ääressä rauhalliseen tahtiin, kylläisyyssignaalit ehtivät paremmin mahalaukusta aivoihin – tällöin ruokaa tulee syötyä myös kohtuullisemmin.

4. Vaihda snacksit proteiinipitoisempiin välipaloihin

Proteiineja ja terveellisiä rasvahappoja – nämä pitävät sinut pidempään kylläisenä kuin suklaapatukat tai perunalastut. Hyviä korvikkeita suklaapatukoille ovat esimerkiksi suolaamattomat maapähkinät, cashewpähkinät ja mantelit.

5. Nauti vihreää teetä aterioinnin jälkeen

Vihreässä teessä on paljon antioksidantteja, jotka suojaavat kehoasi taudinaiheuttajilta ja saavat kehosi aineenvaihdunnan toimimaan vilkkaammin.

6. Kanna aina vesipulloa mukanasi

Useimmat suomalaiset eivät juo tarpeeksi. Korjaa tämä ongelma kantamalla vesipulloa aina mukanasi. Täytä se ainakin pari kertaa päivässä.

7. Suunnittele ruokaostoksesi

Vanha sääntö pätee yhä: Älä mene nälkäisenä kauppaan – tällöin vältät kaikkein kaloripitoisimmat kiusaukset. Käytä ostoslistaa ja varaa riittävästi aikaa ostosten tekemiseen.


Katso myös:
Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä vinkkejä

Lähde: Body And Soul

Kommentit

kommenttia