Ruokala.net uutisoi  Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan epäonnisesta lonkerouutuudesta, joka joutui oitis ”Sääntely-Suomen” käsittelyyn. Gini Long Drink -uutuus on tislaamalla valmistettu lonkero, joka on kuuden prosentin alkoholipitoisuudellaan hieman ruokakaupoissa myytäviä juomia vahvempaa.

”Ajateltiin, että tehdään vähän uudenlainen ja pikkuisen vahvempi lonkerojuoma. Valmistettiin 250 000 tölkkiä, sillä sen verran niitä vähintään on valmistettava yhdessä erässä” Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka kertoo Ruokala.netin haastattelussa.

 

 

”Sori pojat, tää on liian vahvaa tölkeissä myytäväksi”

Toimitusjohtajan innostus laimeni kuitenkin pian kun uusia lonkeroita lähdettiin viemään tukkuun. Tukussa Wirvoitusjuomatehtaan kuskille kuitenkin kerrottiin, että kuusiprosenttinen lonkero on liian vahvaa tölkeissä myytäväksi. Ihmetys oli suuri, joten toimitusjohtaja Aarikka soitti heti Valviran edustajalle, joka vahvisti asian: Tislaamalla valmistettuja, yli 5,5 prosenttia alkoholia sisältäviä juomia saa tarjoilla ravintoloissa ainoastaan kahdeksan senttilitran ryyppyinä – niitä ei siis saa edes myydä tölkeissä. Esimerkiksi viiniä saa myydä pullossa sen vahvemmasta alkoholipitoisuudesta huolimatta, koska se on käymisteitse valmistettua.

 

 

Valvirakin pahoittelee sääntöjen järjettömyyttä

Aarikka kertoo Ruokala.netille, että jopa Valviran virkamiehet olivat hieman nolona tunnustaessaan että ”5,5 prosentin sääntö” todella on olemassa. Virkamiehet kertoivat olleensa yhteydessä päättäjiin kyseisen säännön poistamiseksi, mutta turhaan. Aarikka toteaakin, että syy erikoiseen sääntelyyn löytyy Arkadianmäeltä, ei virkamieskunnasta.

Kaikesta huolimatta Aarikka ottaa asian huumorin kannalta: ”Tässä on jo yrittäjän näkökulmasta aikaa sitten tultu siihen pisteeseen, että nämä asiat enemmänkin naurattavat”.

 

 

Katso myös:

Lisää alkoholiasiaa

 

 

Lähde: Ruokala.net

Kuva: afroboof

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

kommenttia