Usein herkuttelu ei johdu nälästä, vaan tavasta ja tekemisen puutteesta.

Oletko joskus kesken sipsien syönnin ihmetellyt, miten ne loppuivatkaan niin nopeasti? Tai oletko useamman kerran kävellyt jääkaapille vain kurkistamaan mitä sisältä löytyy?

Napostelu muuttuu nopeasti tavaksi, jossa ruokailua ei sinäänsä tiedosta, vaan jatkaa ylensyömistä, kunnes on joko aivan täynnä tai herkut loppuvat kesken.

Alta löydät hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla hillitset ylensyömistä.

1. Juo vettä

Joka kerta kun nouset sohvalta katsomaan mitä hyvää keittiöstä löytyisi, juo ensin iso lasillinen vettä. Vesi todella hillitsee ruokahalua. Olettaen, ettet ole todella nälkäinen, lasillinen vettä voi täyttää halusi ”jostain”.

2. Erota halu ja tarve – 10 sekunnin sääntö

Tulit juuri takaisin tuhdilta lounaalta, ja kolleega tarjoaa sinulle suklaapatukan. Pidä 10 sekunnin henkinen tauko ennen kuin otat sen. Selvitä, oletko jo täynnä vai haluatko vain herkun, mutta et todellakaan tarvitse sitä. Tee tietoinen päätös siitä, syötkö herkun vai et.

3. Suunnittele hieman etukäteen

Menetkö elokuvaan töiden jälkeen? Ohita jälkiruoka lounaalla, jos aiot nauttia popcornia myöhemmin. Nämä pienet säädöt voivat tehdä suuren eron.

4. Tarkastele ruokailumalliasi

Saako jokin tilanne sinut himoamaan herkkuja? Riita, innostus tai tylistyminen voivat olla laukaisevia tekijöitä. Tunnista, jos elämässäsi on viime aikoina tapahtunut jotain tavallisesta poikkeavaa, mikä saattaa vaikuttaa ruokailumalleihisi. Ennen kuin otat välipalan, kävele tai tauko muistuttaaksesi itsellesi, miksi haluat syödä.

Oletteko ystäväsi kanssa pohtineet herkuttelun vähentämistä? Jaa hänelle tämä artikkeli vinkiksi.