Joskus on kiva tehdä irtiotto ja varata hotelli viereiseltä paikkakunnalta.

Sinun kannattaa kuitenkin lukea tämä tutkimus ennen kuin varaat seuraavan kerran hotellin. Tutkijat ovat nimittäin selvittäneet mitkä hotellihuoneen alueet ja tavarat ovat kaikista likaisimmat. Vastaus ei ole niin ilmiselvä kuin voisi kuvitella.

Hotellihuoneet eivät aina ole loistokkaassa kunnossa, eikä tässä ole sinänsä mitään yllättävää. Huoneissa käy vuosittain jopa satoja ihmisiä – ja he käyttävät vessaa, suihkua, sänkyä sekä jääkaappia aivan kuten sinäkin.

Siivoojat tekevät tietenkin parhaansa, mutta on täysin inhimillistä että kaikkia paikkoja ei saada 100% puhtaiksi.

Harva kuitenkaan tietää, mitkä hotellihuoneiden tavarat sisältävät eniten bakteereja…

Hotel-room-renaissance-columbus-ohio
Wikipedia Commons

Vastaus yllätti jopa tutkijat

Suurin osa, kuten myös minä, kuvittelee että bakteereja löytyy eniten kokolattiamatosta, juomalaseista tai vessasta… mutta tämä ei ole kuitenkaan totta.

Tämä kävi ilmi eräässä tutkimuksessa, joka tehtiin amerikkalaisessa Houstonin yliopistossa. Tutkijat halusivat selvittää kuinka paljon bakteereja hotellihuoneista löytyy, niinpä he tutkivat 19 eri hotellia kolmessa eri kaupungissa.

Tämän jälkeen he testasivat hotellihuoneiden pinnat senttimetrin tarkkuudella, mukaan lukien valokatkaisijat ja puhelimet.

Lopputulos? 81% kaikista pinnoista, joita tutkittiin sisälsivät kakkahiutaleita – ja kaikista pahin bakteeripesä oli kaukosäädin.

1
Pixabay

Kaukosäädintä kannattaa varoa

Kaukosäädin sisälsi tavattoman paljon bakteereja ja pelkkä ajatus saa minut voimaan pahoin. Kädet kannattaa siis pestä huolellisesti, jos olet pidellyt kädessäsi kaukosäädintä!

Myös vessanpönttö, lavuaari, kuten osattiin odottaa, sisälsivät paljon bakteereja. Jopa valokatkaisijat olivat bakteerien peitossa.

Tutkijat huolestuivat kuitenkin myös siitä että siivoojien kärryt olivat myös täynnä bakteereja. Tämähän tarkoittaa periaatteessa sitä että bakteerit pääsevät levittäytymään huoneesta toiseen ilman sen suurempia ongelmia.

Et ehkä olisi halunnut tietää tätä ennen hotellihuoneen varaamista. Mielestäni on kuitenkin hyvä olla tietoinen paikoista ja tavaroista, joita kannattaa välttää hotellihuoneissa.

Cleaning_cart_掃除カー_(6103128464)
Wikipedia Commons

Jaa tämä artikkeli, jos uskot että ystäväsi haluavat tietää mitkä hotellihuoneen tavarat ja kohdat sisältävät eniten bakteereja.

Ei ole syytä paniikkiin, mutta olen ainakin seuraavalla kerralla tarkkana kaukosäätimen kanssa!