Kananmunat sisältävät runsaasti proteiineja ja muita ravinteita, jonka vuoksi ne sopivat täydellisesti esimerkiksi aamiaspöytään.

Tässä artikkelissa on vinkkejä täydellisen kananmunan keittämiseen. Toivomme, että nämä vinkit tekevät elämästäsi hieman helpompaa tulevaisuudessa.

Olet varmasti huomannut, että joistakin kananmunista kuoret irtoavat helposti, kun taas toisista lähtee lähes kaikki sisältö kuorten mukana. Kananmunien kuoret irtoavat parhaiten, kun munat ovat 7-10 päivää vanhoja. Erittäin tuoreiden kananmunien yleinen ongelma on juuri se, että kuoret eivät millään meinaa lähteä siististi irti.

Katso alta vinkit täydellisen kananmunan keittämiseen:

1. Kokeile lisätä keittoveteen 1 tl leivinjauhetta, jonka seurauksena kuoret irtoavat huomattavasti helpommin.

2. Upota munat veteen – tämän niksin avulla selvität, ovatko kananmunasi vielä syömäkuntoisia. 1. Erittäin tuoreet munat uppoavat kokonaan veteen. 2. Pystysuoraan kelluvia munia pidetään parhaina ruoanlaittoon. 3. Vanhat munat kelluvat pinnalla.

3. Halkeilevatko kananmunasi usein, kun keität niitä? Kokeile lisätä veteen suolaa, jonka seurauksena halkeamista valuva valkuainen jähmettyy nopeasti, eikä valu ulos kananmunan sisältä.

4. On hyvä pitää mielessä, että jääkaapissa olleet kananmunat halkeilevat helpommin kuin huoneenlämmössä olleet kananmunat, kun niitä aletaan keittämään.

5. Pidätkö kovaksi keitetyistä kananmunista? Laita munat keittämisen jälkeen hetkeksi kylmään veteen, jonka jälkeen kuoret irtoavat erittäin vaivattomasti!