Alkoholi ja painonpudotus – näin onnistut!

Drinkit ja painonpudotus ovat vaikea yhdistelmä. Tämän tietävät kaikki ne laihduttajat, jotka haluavat aina silloin tällöin juhlistaa pyhiä alkoholinkin merkeissä.

Alkoholipitoisissa drinkeissä on kaksi ongelmaa: sokeri ja alkoholi. Molemmat sisältävät rutkasti tyhjiä kaloreita – kun nämä kaksi yhdistetään, saadaan todellinen kaloripommi. Kun tällaisia pommeja kumoaa yhden lauantai-illan aikana monta, saa kalorien karistamiseksi juosta melkoisen pitkän lenkin (joka useimmilta jää seuraavana päivänä juoksematta, syystä tai toisesta…)

Tyylikäs ja kupliva ratkaisu

Painoaan tarkkailevillekin juhlijoille löytyy kuin löytyykin ratkaisu: drinkki nimeltä spritzer. Perinteinen spritzer yhdistää tyylikkäästi laadukkaita aineksia, mutta on kuitenkin kaloripitoisuudeltaan erittäin kevyt. Alunperin Unkarissa keksitty spritzer valmistetaan nimittäin valkoviinistä ja vissyvedestä. Näin ollen spritzerin sokeri- ja alkoholipitoisuus jää pienemmäksi kuin tavallisessa drinkissä, jonka valmistamiseen käytetään usein sokerisiirappia ja väkevää viinaa.

Kevyttä spritzeriä voi valmistaa kuitenkin myös muista keveistä, jopa terveellisistä aineksista. Tässä muutama esimerkki:

Ananas-spritzer

Valkoviinispritzer Martha Stewartin tapaan

Marjaisa spritzer

Vadelmainen limonadispritzer


Katso myös:
Lisää suomalaisten bloggaajien spritzer-ideoita
Lähde: Popsugar

Kommentit

kommenttia