Ampiaiset saattavat pilata tunnelmallisen illallisen ulkona.

Moni pelkää ampiaisia, sillä niiden pistojen aiheuttamat allergiset reaktiot eivät ole kovinkaan harvinaisia. Ampiaisilla on tapana mennä myös tölkkeihin ja pulloihin, jonka seurauksena pistos saattaa kohdistua kurkkuun — tässä tilanteessa tulee kiire lääkäriin. Ulkona ruokaillessa kannattaa aina silloin tällöin katsoa, ettei pullon tai tölkin sisäpuolelle ole mennyt ylimääräisiä pörriäisiä.

Ampiaiset ovat yleensä melko aggressiivisia ja ne saattavat hyökätä, kun niitä yrittää huitoa pois lähettyviltä — huitominen ei siis kannata, mikäli haluaa välttyä kivuliaalta pistokselta. On kuitenkin olemassa niksi, jonka avulla ampiaiset lähtevät pois. Et tarvitse kemikaaleja, myrkkyjä tai muita ympäristölle ja terveydelle haitallisia aineita.

Harvey Hill / Youtube
Harvey Hill / Youtube

Ampiaiset pitävät visusti kiinni reviiristään ja niillä ei ole tapana lentää vieraan pesän lähelle — koska vieraat ampiaiset yleensä tappavat lähellä olevan tunkeilijan. Niinpä myös ihmiset voivat hyödyntää tätä ominaisuutta laittamalla lähistölle ilmalla täytetyn paperipussin. Ampiaiset luulevat paperipussia pesäksi, jonka seurauksena ne eivät uskalla lentää lähettyville.

Nerokasta, eikö? Jaa vinkki myös ystävillesi, jotta he saavat viettää mukavan illan ilman ampiaisia.