Pidä nämä mielessä kaupassa.

BuzzFeed keräsi videolleen seitsemän vinkkiä onnistuneempia hedelmäostoksia varten – alla suomennokset.

1. Persikat

Mitä enemmän persikan pinnalla on auringon tummentamia kohtia, sitä makeampi hedelmä on kyseessä. Tsekkaa täältä persikkaherkkuja.

2. Avokadot

Avokadon paksumman pään pohjassa on pieni ”varsinupukka”. Ota nupukka irti ja katso miltä sen allaoleva hedelmäliha näyttää. Jos hedelmälihan väri on ruskea, on avokado ylikypsä. Jos väri on vihreä, avokado on hyvää syötäväksi. Tsekkaa täältä avokadoherkkuja.

3. Mangot

Mangon väri ei kerro kypsyydestä luotettavasti. Parhaiten tunnistat kypsän mangon sen makeasta tuoksusta. Tsekkaa täältä mangoherkkuja.

4. Vesimeloni

Vesimelonin tulisi tuntua painavalta kokoonsa nähden. Koputettaessa sen tulisi kuulostaa hieman ontolta. Katso täältä mitä kaikkea vesimelonista saa aikaiseksi.

5. Omenat

Väristä riippumatta omenan kuoren tulisi olla tasalaatuinen ja rypytön. Granny Smith sopii hyvin piirakoihin, Fuji ja Gala sellaisenaan syötäviksi. Tsekkaa täältä omenaherkkuja.

6. Cantaloupemeloni

Älä valitse liian vihreää yksilöä (kuten videolla kohdassa 1:24). Kuoren tulisi olla naarmuton ja pohjan tulisi tuntua pehmeähköltä. Tsekkaa täältä cantaloupeherkkuja.

7. Appelsiinit

Kuten vesimelonin, appelsiinin tulisi tuntua mahdollisimman painavalta kokoonsa nähden – nämä yksilöt ovat mehukkaimpia. Tummat ja vaaleat kohdat kuoressa voivat kertoa kuljetuksenaikaisista vioittumista. Kypsän appelsiinin pohja myös tuoksuu makealta. Tsekkaa täältä appelsiiniherkkuja.

Katso video jutun yllä!

Kommentit

kommenttia