7 terveellistä ruokaa, jotka ovat liiallisesti syötyinä vaarallisia

Liika on liikaa myös terveellisten ruokien kanssa.

Tässä seitsemän ruokaa joita tulisi syödä, mutta vain kohtuudella.

Näitä ei kannata syödä liikaa:

1. Appelsiinit ja tomaatit

Appelsiinit ja tomaatit ovat terveellisiä, mutta ne ovat myös hyvin happamia. Liiallinen appelsiinien tai tomaattien syöminen voi johtaa närästykseen. Pitkäaikainen närästys voi johtaa solumuutoksiin ruokatorven limakalvoilla, mikä puolestaan altistaa syövälle. Pitäydy parissa appelsiinissa tai tomaatissa per päivä.

2. Tölkkitonnikala

Tonnikala on proteiinia terveellisessä muodossa. Tonnikalan mukana kehoosi kuitenkin kulkeutuu myös elohopeaa. Pitäydy 3 – 5 tölkillisessä tonnikalaa per viikko.

3. Vesi

Vesimyrkytys on hengenvaarallinen tila, mutta onneksi erittäin harvinainen sellainen. Vesimyrkytykset koskevat lähinnä ultramaratoonareita ja muita extremeurheilun harrastajia. Jos kuitenkin juot paljon vettä ja virtsasi on aina väritöntä, kannattaa veden juontia vähentää.

4. Soija/tofu

Tofu on yksi hyvistä proteiininlähteistä kasvissyöjille. Tofua ei kuitenkaan tulisi syödä valtavia määriä, koska sen on todettu ehkäisevän raudan imeytymistä, mikä voi pahimmillaan johtaa anemiaan. Kannattaa siis pitäytyä parissa annoksessa tofua per päivä.

5. Pinaatti

Pinaatti on todellinen superfood täynnä proteiinia, kuitua, vitamiineja ja hivenaineita. Pinaattia ei kuitenkaan kannata lisätä ihan jokaiseen ruokalajiin, koska sen sisältämä oksaalihappo voi aiheuttaa munuaiskiviä.

6. Parapähkinät

Parapähkinät ovat erinomainen kuidun, proteiinin ja hyvien kasvirasvojen lähde. Parapähkinöitä ei tulisi kuitenkaan syödä ylettömiä määriä, koska niiden sisältämä seleeni on myrkyllistä suurina määrinä nautittuna. Sen syöminen voi johtaa hiustenlähtöön, kynsien haurastumiseen ja äärimmäisessä tapauksessa jopa kuolemaan. Pitäydy kymmenessä parapähkinässä per päivä.

7. Kana

Syötkö proteiininlähteenäsi vain kanaa ja kananmunaa? Ei ehkä kannattaisi. Erään tutkimuksen mukaan syöpäkuolleisuus on jopa nelinkertaista normaaliin verrattuna niiden ihmisten joukossa jotka saivat suuren osan päivän kaloreista (20 %) valkoisesta lihasta. Kannattaakin siis syödä proteiinia enemmän papujen, kasvisten ja pähkinöiden muodossa.

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Womens Health