7 tapaa herätä pirteämpänä aamiaiselle

Tuntuuko herääminen välillä vaikealta?

Kokeile näitä seitsemää niksiä!

1. Hanki pirteän väriset lakanat

Punainen, oranssi ja keltainen ovat visuaalisesti stimuloivia värejä jotka saavat adrenaliinituotantomme käyntiin. Kun sisustat makuuhuonettasi näillä väreillä, saat potkua päiväsi alkuun.

2. Nuku kahdeksan tuntia

Terve aikuinen tarvitsee keskimäärin kahdeksan tuntia hyvää yöunta. Mene riittävän ajoissa nukkumaan jotta saat ainakin tämän verran unta – mieluummin enemmän kuin vähemmän.

3. Älä käytä torkkuajastinta

Torkkuajastimen käyttö on paha tapa. Jos otat tavaksesi nukkua vielä 15 minuuttia, ja sitten vielä ehkä 15 minuuttia, niin aivosi oppivat tähän päivittäiseen kuvioon. Tämä ”torkku-uni” ei ole kuitenkaan yhtä virkistävää kuin oikea, syvä uni. On siis parempi että opettelet heräämään oikeasti silloin kuin kello soi. Viritä siis kellosi soimaan silloin kun sinun on ihan oikeasti noustava.

4. Jätä iltakahvit juomatta

Kahvin sisältämä kofeiini vaikeuttaa unensaantia ja heikentää unenlaatua, jos juot kahvia kovin myöhään illalla. Juo päivän päätteeksi ennemmin vaikka vihreää teetä.

5. Aloita aamu vedellä

Vesi on elimistömme tärkein ainesosa. Yön aikana menetämme paljon vettä hikoillessamme ja hengittäessämme, joten menetetty neste on hyvä korvata heti aamulla. Pidä yöpöydällä vesilasillista ja juo se heti herättyäsi.

6. Jätä verhot auki

Keväisin ja syksyisin aurinko on erinomainen herätyskello: Sen säteet toimivat tehokkaana herättäjänä ja mielenpiristäjänä.

7. Viileä suihku

Useimmat meistä (toivottavasti) käyvät suihkussa aamuisin. Suihkussa yleensä viimeistään piristyy ja silmät aukeavat. Kokeile ottaa suihku vähän viileämpänä kuin tuntuu mukavalta – näin saat veren kiertämään ja hyvänolonhormoni oksitosiinia kroppaan. Nauti tämän jälkeen kevyt ja ravinteikas aamiainen – katso aamiaisinspiraatiota täältä.

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Iltalehti / Prevention