7 syytä syödä selleriä – todellinen terveyspommi

Tiesitkö, että selleri on todellista terveysruokaa?

Selleri jakaa usein ruokalijoiden mielipiteitä, mutta sen syömistä tulisi ehdottomasti harkita. Se sisältää runsaasti vitamiineja ja ainesosia, jotka auttavat pysymään terveenä.

Parantaa miesten hedelmällisyyttä

Tänä päivänä on puhuttu paljon siitä, että miesten siittiöiden määrä on vähentynyt. Selleri parantaa siemennesteen laatua, jolla ongelmaa voidaan ehkäistä.

Auttaa painonpudotuksessa

Dieettien aikana on saattaa olla vaikeaa löytää raaka-aineita, joissa on vähän kaloreita ja paljon ravintoa samaan aikaan. Sellerissä on paljon kaliumia sekä magnesiumia ja parasta on, että suuri sellerin varsi sisältää vain 10 kaloria.

Laskee verenpainetta

Sinun ei kannata unohtaa selleriä, mikäli suunnitelmissasi on laskea verenpainetta. Selleri laskee stressihormonien tuotantoa ja rentouttaa lihaksia. Kaliumia sisältävä selleri myös tasoittaa sykettä.

Sellerie

Laskee kolesterolia

Korkeat kolesteroliarvot voivat johtaa varsinkin vanhemmalla iällä vakaviin ongelmiin. Siksi ruokavaliosta on hyvä pitää huolta koko eliniän ajan. Sellerissä on yhdisteitä, jotka auttavat kehoa kolesteroliarvojen hallitsemisen kanssa.

Taistelee syöpää vastaan

Illinoisissa tehdyn tutkimuksen mukaan selleri ehkäisee syöpää. Kokeen tulokset osoittivat, että sellerin ainesosat hidastavat erityisesti haimassa kasvavia syöpäsoluja. Sellerin aikaansaama vaikutus havaittiin myös rintasyöpää aiheuttavien syöpäsolujen kohdalla.

Silmäsi pysyvät kunnossa

Vitamiinit ovat yksi tärkeimmistä ainesosista, joita kehomme tarvitsee. Vitamiinit ovat tärkeässä roolissa myös silmien toiminnassa. Sellerin sisältämät ainesosat kosteuttavat silmiä ja yksi sellerinvarsi sisältää 10% päivittäisestä E-vitamiinin saantisuosituksesta.

Céleris-raves

Se tehostaa ruoansulatusta

Kehomme pystyy vastaanottamaan tehokkaasti ravinteita vain silloin, kun ruoansulatus toimii hyvin. Selleri nesteyttää ja tehostaa suolen toimintaa, jolloin kehoosi ei keräänny turhia kuona-aineita.

Nappaa seuraavalla kerralla kaupassa selleri kouraan!

 

Alla muutamia reseptejä, joissa voit käyttää selleriä:

Linkki: Selleri-pähkinäpaistos

Linkki: Selleri-viinirypale-omena-fenkolisalaatti

Lähde: Lifehack.org


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.