Oliiviöljy suojelee sinua monelta sairaudelta.

Ensi kerralla tee itsellesi palvelus ja käytä tavallisen rypsiöljyn sijasta oliiviöljyä. Oliiviöljy tarjoaa valtavasti terveyshyötyjä, jotka varsinkin vanhemmalla iällä tulevat olemaan kullanarvoisia.

Alla 7 syytä, jonka vuoksi oliiviöljyä tulisi laittaa vähintään jokaiseen salaattiin, joita valmistat.

Oliiviöljy laskee riskiä sairastua diabetekseen

Harvardin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan oliiviöljyä käyttävillä ihmisillä oli 50 % pienempi riski sairastua aikuistyypin diabetekseen.

Oliiviöljy pienetää aivohalvauksen riskiä

Bordeauxin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan yli 65-vuotialla ihmisillä oli 41% pienempi riski saada aivohalvaus, mikäli he käyttivät oliiviöljyä ruoanlaitossa ja salaattien kanssa.

Oliiviöljy pitää sydämesi kunnossa ja nuorekkaana

Oliiviöljy alentaa verenpainetta ja suojaa sydäntä pahalta kolesterolita.

Olivas

Oliiviöljy vahvistaa luitasi

Madridin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan oliiviöljyä nauttivilla ihmisillä oli keskivertoa vahvemmat luut. Oliiviöljy ehkäisee myös osteoporoosia eli luukatoa.

Oliiviöljy suojelee sinua masennukselta

Espanjalaisen tutkimuksen mukaan runsaasti kovia rasvoja nauttivilla ihmisillä oli 48% suurempi riski sairastua masennukseen. Tutkimuksessa huomattiin myös, että oliiviöljy kasvattaa serotoniinitasoja, jonka seurauksena mieliala nousee.

Olivo

Oliiviöljy ehkäisee ihosyöpää

Paljon aurinkoa ottavien ihmisten kannattaa aurinkorasvan lisäksi muistaa käyttää ruokavaliossaan oliiviöljyä, jonka on todettu ehkäisevän melanoomaa tehokkaasti. Tutkimuksessa vertailtiin Välimeren maissa ja Australiassa asuvia ihmisiä. Australiassa melanoomaa havaittiin enemmän, sillä oliiviöljy ei kuulu maassa asuvien ihmisten pääasialliseen ruokavalioon.

Oliiviöljy ehkäisee rintasyöpää

Saudi Arabiassa tehdyn tutkimuksen mukaan oliiviöljy ehkäisee rintasyöpää. Öljyn sisältää oleuropeiinia, jolla on syöpää ehkäiseviä ominaisuuksia.

 

Lääkkeitä ja terveyttä kaivatessa ei aina tarvitse suunnata lääkärin puheille. Usein ratkaisu saattaa löytyä omasta jääkaapista tai kaupan ruokahyllyiltä.

Lähde: Lifehack.org

Kommentit

kommenttia