Nämä ruoat ovat hyväksi laihduttajalle!

Pidä nämä ruoat mielessä terveellisten elämäntapojen ohella, niin kalorit saavat kyytiä tehokkaammin:

1. Kananmunat

Kananmunat ovat niinsanottua superproteiinia – ne sisältävät yhdeksää tärkeintä aminohappoa joita kehosi tarvitsee. Lukuisissa tutkimuksissa on todettu, että kananmunaa aamiaiseksi syövät ihmiset tuntevat olonsa pidempään kylläiseksi, syövät vähemmän kaloreita päivän aikana ja pudottavat painoa muita helpommin.

Katso täältä kananmunainspiraatiota.

2. Chia-siemenet

Chia-siemeniä on jo pitkään käytetty lääkinnällisenä ruokana Etelä- ja Keski-Amerikassa. Niiden syömisen on tiedetty ehkäisevän mm. diabetestä, liikalihavuutta ja sydän- ja verisuonitauteja. Chia-siemenet ovat myös täynnä kuitua, proteiinia ja terveellsiä rasvahappoja, jotka yhdessä auttavat pitämään nälän loitolla pitkään.

Katso täältä chia-herkkuja

3. Kaneli

Kaneli antaa aineenvaihdunnallesi kunnon buustin! Se myös hidastaa glukoosin imeytymistä verenkiertoon ja tasoittaa näin verensokeripiikkejä.
Lisää kanelia ripaus esimerkiksi kahviisi.

Katso täältä lisää kanelinkäyttövinkkejä.

4. Marjat

Erityisesti mansikoissa ja mustikoissa on todettu olevan runsaasti polyfenoleja, jotka ehkäisevät kehon tulehdustiloja ja rasvan kertymistä elimistöön. Ne ovat myös täynnä terveellisiä antioksidantteja.

Katso tältä mansikka– ja mustikkaherkkuja.

5. Inkivääri

Vanha kansa tuntee inkiväärin ”apuna kaikkeen mahdolliseen” – sen terveyttä edistävät ominaisuudet ovat niin moninaiset. Inkivääri mm. alentaa verenpainetta, poistaa tulehdustiloja ja tasoittaa verensokeria.
Yksi helpoimmista tavoista nauttia inkivääriä on lisätä sitä teehen.

Katso täältä lisää inkiväärivinkkejä.

6. Kahvi ja tee

Kahvissa ja monissa teejuomissa on kofeiinia, joka saa vipinää aineenvaihduntaan. Nykytietämyksen valossa sekä kahvi että tee ovat muiltakin ominaisuuksiltaan varsin terveellisiä. Erityisesti vihreässä teessä on myös paljon terveyttä edistäviä antioksidantteja.

Katso täältä lisää kahvi– ja teeinspiraatiota.

7. Avokado

Avokado on siitä harvinainen hedelmä, että se sisältää paljon rasvaa. Mutta ei mitä tahansa rasvaa, vaan superterveellisiä kertatyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka auttavat pitämään nälän loitolla pitkään. Paljon kertatyydyttymättömiä rasvoja sisältävä dieetti auttaa erityisesti torjumaan vatsan seudulle kertyvää rasvaa.

Katso täältä avokadoherkkuja.

Katso myös:

Lisää ruokaan ja painonhallintaan liittyviä juttuja

Lähde: Womens Health