Tässä yleisimmät virheet, joita tulisi välttää täydellisiä mokkapaloja valmistettaessa.

Yrititkö valmistaa mokkapaloja, mutta lopputulos ei ollut aivan toivotunlainen? Tuliko mokkapaloista liian löysiä tai liian kovia? Tässä tapauksessa saatat tehdä jonkin kohdan väärin.

Foodbeast kokosi yleisiä virheitä, joita tulisi välttää mokkapalojen valmistuksen aikana.

Kuten ehkä jo tiesit, mokkapaloista on olemassa kahdenlaisia reseptejä: niitä jotka ovat enemmän kakkumaisia ja niitä jotka ovat sisältä löysempiä. Kuinka erotat nämä kaksi toisistaan? Katso aluksi raaka-aineita. Jos pääpaino on suklaassa ja voissa, olet luultavasti löytänyt löysemmän reseptin. Mutta jos voita ja sokeria tulee vatkata keskenään, niin mokkapalasi on luultavasti enemmän kakkumainen.

Katso alta 6 kohtaa, joiden kanssa sinun tulee olla tarkkana.

1. Et käytä laadukasta suklaata

Parhaimmat herkut tehdään luonnollisesti parhaimmista raaka-aineista. Joten jos sinulla on varaa, älä osta tavallista taloussuklaata. Käytä hieman enemmän laadukkaaseen suklaaseen. Älä myöskään käytä pieniä suklaanappeja, sillä ne sisältävät säilöntäaineita joilla on tapana sulaa huonosti. On yksinkertaisesti parempia hankkia kunnon suklaalevy, leikata se paloiksi ja antaa sen sulaa rauhassa.

Ja älä käytä pelkkää tummaa suklaata vaikka se olisikin terveellisempi vaihtoehto. Lisää joukkoon syntisiä vaihtoehtoja, joissa on mukana myös sokeria.

2. Suklaa on liian kuumaa

Yksi yleisimmistä asioista joka menee pieleen mokkapaloja valmistettaessa tapahtuu kananmunien kypsymisen aikana. Mitä voi tapahtua? No, kananmunat kypsyvät melko nopeasti, kun ne ovat kuumassa lämpötilassa. Ja jos lisäät tulikuumaa suklaata joukkoon, niin ne kananmunasi kypsyvät nopeasti. Tämä ei todellakaan ole lopputulos, jonka sinä haluat. Joten, anna suklaan jäähtyä tovi ja lisää se kananmunien sekaan vasta sitten.

3. Munat ja voi ovat liian kylmiä

Toinen lämpötilaan liittyvä virhe tehdään kananmunien ja voin kanssa, jos ne otetaan suoraan jääkaapista. Älä tee niin. Varmista että raaka-aineesi ehtivät olla tovin huoneenlämmössä ennen kuin teet niistä taikinaa. Jos teet näin, niin sinulla on mahdollisuus valmistaa unelmiesi mokkapaloja.

4. Lisää liian monia makuja

Älä lisää mokkapaloihi liikaa erilaisia elementtejä ja makuja. Valitse yksi ekstra-ainesosa ja sekoita se suklaan kanssa. Anna suklaan olla mokkapalojesi valokeilassa, äläkä pilaa makua liian monilla raaka-aineilla. Muutamia asioita, joita voit käyttää: pähkinöitä, maapähkinävoita tai tuorejuustoa. Nauti täyteläisestä mausta!

5. Et ole tarpeeksi kärsivällinen

Millä tavalla saat huonoimman lopputuloksen? Tietenkin kärsimättömyydellä! Liian vähän aikaa kypsennetyt mokkapalat ovat usein inhottavia, sillä valuvat ja ovat koostumukseltaan vetisiä. Seuraa reseptiä – erityisesti paistoaikaa. Näin varmistat että mokkapalasi ovat pinnalta rapeita ja sisältä meheviä.

6. Et anna niiden vetäytyä

Myös tämä kohta liittyy kärsivällisyyteen. Kun olet paistanut mokkapalat valmiiksi, ne tarvitset aikaa vetäytymiseen. Noudata reseptiä, äläkä vielä päästä herkkuhimoasi valloilleen. Mokkapalat tarvitsevat hetken, jotta ne maistuvat niin herkulliselta kuin mahdollista. Ne on myös helpompi irrottaa vuoasta, kun ne ovat saaneet vetäytyä hetken.

Oliko näistä vinkeistä hyötyä? Jaa ne Facebookissa, jotta ystäväsi saavat nauttia unelmiensa mokkapaloista!