Kesäisin kotimaiset marjat ovat suurta herkkua.

Jokainen suomalainen ostaa varmasti kesän aikana vähintään muutaman kerran torilta herneitä, mansikoita tai muita kotimaassa kasvatettuja tuotteita.

Tästä artikkelista löydät muutamia vinkkejä, joiden avulla ihanat marjasi säilyvät vielä pidempää hyvinä.

1. Älä anna yhden pilantuneen marjan pilata muita.

Homeet leviävät nopeasti marjapaketeissa, joten huonot yksilöt kannattaa poistaa heti, etteivät ne pilaa myös hyviä marjoja.

2. Pese ja kuivaa marjat.

Marjoja pestäessä on tärkeää, että ne kuivaa erittäin huolellisesti, niin ettei niiden pinnalle jää ylimääräisiä vesipisaroita. Vadelmia ostaessa on kuitenkin hyvä muistaa, että ne kannattaa pestä juuri ennen kuin ne syödään.

3. Pese marjat kuumalla vedellä tai viinietikkaseoksessa.

Laita marjat veteen, jossa on 1 dl etikkaa ja 3 dl vettä tai kuumaan veteen. Tämän jälkeen käytä marjat kylmän vesihanan alla.

4. Säilytä marjoja oikeassa paikassa.

Kaikki saman päivän aikana syötävät marjat voivat olla huoneenlämmössä. Mikäli marjoja säilytetään kuitenkin yli päivän ajan, tulisi ne laittaa jääkaappiin.

5. Pakasta marjasi.

Saitko paljon marjoja kerralla, etkä tiedä mitä tekisit niille kaikille? Pakastaminen on oiva keino säilyttää marjojen tuore ja ihana maku, jolloin niistä saa nauttia myös talvisin.

6. Älä heitä ylikypsiä marjoja pois.

Ylikypsissä marjoissa on erittäin vahva maku, jota kannatta hyödyntää. Voit esimerkiksi laittaa ylikypsät mansikat pakkaseen, jonka jälkeen pistä ne tehosekoittimeen. Tuloksena syntyy herkullinen ja jäinen  drinkki / smoothie, mikä sopii loistavasti kesään. Jäisen mansikkasoseen voi myös laittaa jääpalamuottiin, jolloin saat maukkaita ”jääpaloja.”

Lähde: thekitchn.com

Kommentit

kommenttia