1. Salakavalat nestemäiset kalorit

Alkoholipitoiset juomat sisältävät pääsääntöisesti runsaasti kaloreita. Alkoholi itsessään sisältää paljon energiaa, ja yleensä juomat ovat myös vahvasti makeutettuja. Yksi drinkki voi sisältää 300 – 700 kilokaloria – noin neljänneksen aikuisen naisen päiväkaloritarpeesta!

 

2. Alkoholi vähentää estoja

Pienessä hiprakassa on helpompi sortua syömään enemmän monenmoisia herkkuja kuin alunperin ajatteli. Painoaan tarkkailevien onkin syytä olla erityisen tarkkana alkoholin kanssa tämän vaikutuksen takia. Alkoholin vaikutus painoon ei rajoitu pelkkiin alkoholin itsensä sisältämiin kaloreihin.

 

3. Alkoholi huonontaa unen laatua

Alkoholin runsas nauttiminen illallisella saa kehosi sokeritasapainon heilahtelemaan yöllä, mikä heikentää unenlaatua. Heikosti nukuttu yö aiheuttaa usein seuraavana päivänä sortumista snackseihin ja epäterveellisiin herkkuihin. Tällainen kierre voi toki olla ok yhden viikon ajan vuodessa, mutta siitä ei kannata ottaa tapaa.

 

4. Keho stressitilassa

Alkoholi ei ole ruokaa, vaan keho käsittelee sitä itseasiassa myrkkynä. Maksa tekee paljon työtä poistaakseen alkoholimolekyylit kehosta. Alkoholin runsas ja jatkuva käyttö voikin johtaa vakaviin maksasairauksiin, kuten rasvamaksaan ja maksakirroosiin.

 

5. Seuraavan päivän tuska

Joulun pyhinä alkoholia nautitaan usein ruoan kanssa, jolloin alkoholin imeytyminen verenkiertoon hidastuu oleellisesti. Jos ruokailu jää kuitenkin sivuosaan ja viini virtaa hieman reippaammin, voi seurauksena olla päänsärkyä ja huonoa oloa seuraavana päivänä. Pidä siis huoli että syöt ja juot vettä jokaisen viini- tai olutlasillisen välissä.

Jos krapula kuitenkin pääsi yllättämään, niin älä suinkaan soimaa itseäsi – ota rennosti ja muista syödä ja juoda paljon vettä!
krapula
 

Katso myös: Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Terve.fi / WebMD

Kuva: Dana Robinson


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

kommenttia