Et ole luultavasti ainut, joka ajattelee että pitkän päivän pelastus on lämmin ja rentouttava suihku – mutta tiesitkö että se voi olla vaarallista?

Ruotsalaisen Hälsoliv-sivuston mukaan kuuma vesi voi vahingoittaa ihoa ja sydäntä.

Tässä on lista viidestä syystä, jonka vuoksi suihkuveden lämpötilan kanssa tulisi olla tarkkana – kehosi tulee kiittämään sinua!

1. Liian kuuma vesi liottaa luonnollisia rasvoja

Ihollasi on suojaava kerros rasvoja ja hyviä bakteereja. Voisi jopa sanoa että eräänlainen marinadi, joka pitää ihosi kimmoisana ja ehkäisee aknen sekä ihottuman muodostumista. Kuuma vesi liottaa rasvat ja bakteerit, jonka seurauksena ihosi jää suojaamattomaksi.

2. Suurempi riski ihovaivoihin

Kun rasvat huuhtoutuvat viemäriin, selkään ilmestyvä akne ei ole ainut huolenaihe: ihosi kuivuu ja voi muuttua araksi. Riski on erityisen suuri talvisin, kun ilma on kuivaa ja kuumat suihkut ovat kovassa suosiossa.

Woman shaving leg

3. Kuumuus voi aiheuttaa tulehduksia

Iho on herkkä kuumuudelle ja liian kova lämpötila voi aiheuttaa tulehdusreaktion. Pittsburg Medical Centerin tekemän tutkimuksen mukaan kuumat kylvyt ja suihkut voivat aiheuttaa kutinaa, punoitusta ja turvotusta – kuulostaa melkein samalta kuin auringossa palaminen!

4. Iho voi alkaa kutisemaan

Kuuma vesi saa kehon syöttösolut eli mastosyytit hajottamaan histamiinia, se on hormoni joka saa ihon turpoamaan ja kutiamaan – reaktio on suunnilleen sama kuin hyttysenpistosta tai paarmanpuremasta.

heart in the sand on the seashore

5. Sydän voi ylikuormittua

Ylikuumentunut keho yrittää jäähdyttää itseään verenkierron avulla. Tämän seurauksena verenpaineen täytyy nousta. Jos sinulla on sydänvaivoja tai sairauksia, niin tämä voi aiheuttaa vaaratilanteita.

curtain rod in bathroom

Käyn itse lähes päivittäin kuumassa suihkussa… Tämä uutinen oli kuitenkin sen verran huolestuttavaa luettavaa, että aion laskea lämpötilaa ainakin muutamalla asteella.

Jaa tietoa Facebookissa, jotta ihmiset eivät kärsisi iho-ongelmista erityisesti talvisin, kun ilmankosteus on muutenkin alhainen!

Lähde: expressen.se