Selluliitti on ikävä ongelma, joka painaa monen itsetuntoa alaspäin.

Selluliittiä muodostuu lähinnä epäterveellisten elämäntapojen seurauksena. Sitä voi kuitenkin muodostua myös yllättävistä ruoista, joita moni ei edes ymmärrä varoa.

Kokosimme muutamia tuotteita, joita välttämällä ehkäiset selluliitin muodostumista ja voit muutenkin paremmin!

1: Maitotuotteet

Surullista, mutta totta. Tosin maitotuotteiden välillä on eroja. Maitolasillisen tai luonnollinen jogurtti ovat harmittomia, mutta juustot ja suuret määrät rasvaista maitoa tai kermaa ovat ruokia, joita kannattaa varoa.

2: Makealta maistuvat juomat

”0 grammaa rasvaa” tai ”0 grammaa hiilihydraatteja” – älä mene tähän virvoitusjuomissa ja mehupurkeissa lukevaan ansaan. Jos juoma maistuu makealta, niin se sisältää yleensä jonkin tyyppistä sokeria tai makeutusainetta, joka asettuu vatsan ja pakaroiden alueelle. Ole siis tarkkana mitä pakkauksissa sanotaan. Vinkki: valmista juomasi itse ja tiedät mitä se sisältää.

3: Suola

Suola sitoo rasvaa ja nestettä, jonka seurauksena molemmat pysyvät kauemmin kehossa. Ei ole väliä vaikka tekisit terveellisen keiton, jos se sisältää paljon suolaa niin se auttaa selluliittia kerääntymään kehoosi.

4. Valmiskastikkeet

Valmiskastikkeet sisältävät usein runsaasti sokeria. Niissä on usein myös paljon rasvaa, ja näiden yhdistelmä on kaikista pahin. Vinkki: ole varovainen majoneesin, bearnaisen ja valkosipulikastikkeen kanssa jos haluat välttää selluliittia.

5: Jalostetut ruoat

Roskaruoka ei tarvitse sen kummempia selityksiä, sillä jokainen tietää mitä se tekee keholle. Moni ei kuitenkaan tiedä että ruoat jotka sisältävät vehnäjauhoja ovat todella haitallisia keholle. Vältä vaaleaa leipää, vehnäjauhoja ja valitse syö sen sijaan täysjyvää.

En olisi uskonut että näin moni asia vaikuttaa selluliitin muodostumiseen. Jaa artikkeli Facebookissa, jos uskot että näistä tiedoista olisi hyötyä ystävillesi!