Näitä ruokia saatat erehtyä luulemaan terveellisiksi!

BuzzFeed listasi oheiselle videolle viisi ruokaa, joita luullaan – tai joita mainosmiehet haluavat meidän luulevan – terveellisiksi, mutta jotka eivät sitä todellisuudessa ole. Suomennokset alla.

”Vähärasvainen maapähkinävoi”

Osa poistetuista rasvoista on itseasiassa terveellisiä. Rasvat on korvattu sokerilla ja muilla keinotekoisilla ainesosilla, joita on vaikea edes lausua.

Dieetti- ja light-limut

Näitä juomalla voi tulla ylipainoiseksi ihan yhtälailla kuin normaalilimujakin kittaamalla. Makeutusaineet voivat sekoittaa kehosi sokeriaineenvaihduntaa, jolloin mm. verensokeria ja verenpainetta säätelevän hormonin toiminta voi häiriintyä. Makeutusaineilla makeutettujen limujen juojissa on myös todettu 30% enemmän masennusta.

Erilaiset hedelmä-pähkinä-karkkisekoituspussit

Voivat näyttää terveellisiltä, mutta eivät sitä ole. Kannattaa syödä vain käsittelemättömiä pähkinöitä.

Pureskeltavat C-vitamiinitabletit

C-vitamiini on itseasiassa happo (askorbiinihappo), minkä vuoksi se syövyttää hampaiden kiillettä jopa tehokkaammin kuin sokeri. Kannattaa siis ostaa mahdolliset C-vitamiinit nieltävinä pillereinä.

Kuivatut hedelmät

Kuivatuissa hedelmissä on kolminkertaisesti kaloreita tuoreisiin hedelmiin verrattuna. Lisäksi kuivahedelmiin lisätään usein sokeria ja rikkiä jotta ne säilyisivät pidempään ja maustuisivat paremmilta. Pysy siis tuoreissa hedelmissä.

Katso koko video jutun yllä!

Lähde: BuzzFeedYellow

Katso myös:

Lisää ruoka-aiheisia videoita BuzzFeediltä

Lisää inspiraatiota


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

kommenttia