Terveellinen ruokavalio tai dieetti tarkoittaa valitettavasti sitä että täytyy heittää hyvästit todella monille herkuille.

Kaikista vaikeinta, ainakin minulle, on herkkuhimo joka iskee usein vasta illalla noin kello 20-21:00 aikaan. Mitä tällaisessa tilanteessa voi syödä ilman että paino kohoaa jälleen takaisin lähtölukemiin?

Kaikki toitottavat jatkuvasti siitä ettei kello 20:00 jälkeen saisi syödä mitään. Tämä tuntuu olevan kirjoittamaton sääntö jokaisessa dieetissä. Mutta entä jos on nälkä? Mitä jos olet stressaantunut ja tarvitset jotain syötävää helpottaaksesi oloasi. Kaiken lisäksi nälkäisenä on vaikea nukahtaa ja yöunien laatukin huononee.

Kokosimme muutamia herkkuja, joita voi syödä ennen nukkumaanmenoa. Voit lukea alapuolelta, mitkä herkut ovat ”sallittujen” listalla ja kuinka niitä tulisi syödä ettei paino lähde nousuun.

1. Popkornit

Et ehkä tiennyt tätä, mutta popkorni sopii herkuksi silloinkin kun olet dieetillä. Sinun tulee vain tietää, millaisia popkorneja saat syödä – et niitä popkorneja joita myydään leffateatterissa ja jotka sisältävät runsaasti rasvaa. Voit kuitenkin syödä popkorneja joissa ei ole rasvaa ja jotka ovat vähäsuolaisia. Voit tehostaa makuelämystä lisäämällä popkornien joukkoon chilihiutaleita, valkosipulijauhetta tai muita mausteita.

2. Pähkinät

Pähkinät ovat täynnä hyviä rasvoja, mineraaleja ja niiden popsiminen auttaa lievittämään stressiä ja rentoutumaan. Tee oma pähkinäsekoitus ja valitse saksanpähkinöiden, mantelien, cashew-pähkinöiden, maapähkinöiden ja pistaasien väliltä. Muista kuitenkin ostaa ne raakana ja suolattomina. Valmistele seos ja voit paahtaa ne itse jotta tiedät mitä raaka-aineita ja mausteita pähkinäsekoituksesi sisältää. Voit lisätä joukkoon myös hieman rusinoita.

3. Suklaa

Tämä on ehkä koko listan suurin yllätys. Suklaa on kuitenkin yksi parhaista herkuista, joita voit syödä hyvällä omallatunnolla. Älä kuitenkaan tee virhettä, sillä sinun tulee ostaa tummaa suklaata, joka ei sisällä lähes lainkaan sokeria. Nauti muutama pala ja saat herkkuhimosi tyydytettyä.

4. Kreikkalainen jogurtti

Kreikkalainen jogurtti on täynnä proteiinia ja se sisältää vähän kaloreita sekä sokeria. Tämän vuoksi kreikkalainen jogurtti sopii erinomaisesti jälkiruoaksi. Lisää jogurtin sekaan hedelmiä ja pähkinöitä, eikä mene kauaa kun sinulla on täydellinen jälkiruoka. Muista ettet valitse kaupasta valmiita hedelmäjogurtteja, sillä ne sisältävät yleensä runsaasti sokeria.

5. Raejuusto ja keksit

Niin kuin jogurtti, raejuusto sisältää paljon proteiinia mutta vain vähän kaloreita. Tunnet siis olosi pidempään kylläiseksi: toivottavasti aina aamuun asti. Keksit sopivat hyvin raejuuston kanssa, sillä ne tuovat mukavaa rapeutta. Käytä kuitenkin täysjyvä tai kaurakeksejä ja vältä vehnää – keksit saavat myös sisältää hieman suolaa.

Nyt tiedät, mitä voit syödä hyvällä omallatunnolla ennen nukkumaanmenoa! 

Jaa tieto Facebookissa! 

Lähde: Foodbeast.com