Lehtevät vihannekset ovat luonnon omia terveyspommeja.

Ne sisältävät lähes kaikkea mitä terve keho tarvitsee: A- B- ja K-vitamiinia, kalsiumia, rautaa, kaliumia, magnesmiumia sekä runsaasti syöpää torjuvia antioksidantteja.

Tässä neljä lehtevää vihannesta, jotka ovat erityisen terveellisiä.

1. Rucola eli sinappikaali

Rucola on yksi nitraattipisoisimmista vihanneksista. Nitraatit auttavat verenkiertoasi toimimaan paremmin, mikä parantaa urheilusuorituksiasi. Rucolan flavonoidit myös ehkäisevät monenlaisia syöpiä. Tsekkaa täältä rucolaherkkuja.

2. Pinaattikiinankaali

Pinaattikiinankaali on yksi parhaista kaliuminlähteistä. Siinä on myös runsaasti A-vitamiinia, joka vahvistaa immuunijärjestelmääsi. Tsekkaa täältä kiinankaaliherkkuja.

3. Lehtikaali

Lehtikaali on täynnä syöpää torjuvia antioksidantteja ja yhdisteitä, mm. glukosinolaattia ja karotenoideja. Syöpää torjuvien ominaisuuksien lisäksi ne suojaavat sydäntaudeilta, vahvistavat luustoa, alentavat verensokeria ja alentavat kehon tulehdustilaa. Katso täältä lehtikaaliherkkuja.

4. Vesikrassi

Vesikrassi sisältää runsaasti K-vitamiinia, joka mm. puhdistaa plakkia verisuonistasi ja alentaa niveltulehduksiin liittyviä tulehdustiloja kehossasi.

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

 

Lähde: Huffington Post

Kommentit

kommenttia