Tykkäätkö avokadoista?

Jos et, niin olet luultavasti a) allerginen niille, tai b) hullu. Tässä neljä syytä alkaa syödä avokadoja jos et niitä vielä syö, tai jatkaa niiden syömistä jos ne ovat jo osa ruokavaliotasi.

4 syytä, miksi sinun tulisi syödä avokadoja:

1. Ne auttavat sinua laihtumaan

Avokadon hyvät rasvat ja kuitupitoisuus pitävät olosi täytenä pitkään, joten et sorru snackseihin aterioiden välillä. Lisää siis avokadoa kaikkeen mitä syöt lounaaksi: salaattiin, leivän päälle, keittoon… Ei ole ruokalajia johon avokado ei sopisi!

2. Pysyt terveempänä

Eräässä 17 567 koehenkilöä kattaneessa tutkimuksessa selvisi, että avokadoa syövien ihmisten ruokavaliot olivat muutenkin terveellisempiä kuin heillä, jotka eivät syöneet avokadoa. Tämä ei tietenkään tarkoita, että avokadonsyönti muuttaisi ruokavalion terveelliseksi kuin taikaiskusta. Avokadon rasvat kuitenkin auttavat myös muiden ruokien tärkeitä hivenaineita imeytymään elimistöösi tehokkaammin. Syö siis avokadoa ja liity terveiden ihmisten klubiin!

3. Ne saavat ihosi hehkumaan

Avokadon kertatyydyttymättömät rasvahapot pitävät ihosi, kyntesi ja hiuksesi hehkeinä ja elinvoimaisina.

4. Ne auttavat alentamaan verenpainetta

Banaania on totuttu pitämään yhtenä parhaista kaliuminlähteistä, mutta avokado on itseasiassa vielä parempi. Riittävä kaliuminsaanti auttaa pitämään verenpaineen kurissa.

 

Katso myös:

Avokadoherkkuja

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

 

Kommentit

kommenttia