Suomalaiset ovat maailman kovinta kahvittelijakansaa.

Keskiverto suomalainen juo vaaleapaahtoista suodatinkahvia muutaman kupillisen päivässä. Alla muutama vinkki joilla tästä herkullisesta kansallisjuomastamme saa hieman enemmän makua irti.

1. Papulajike

Paahtoaste vaikuttaa merkittävästi kahvin makuun, ja kaikilla onkin oma mieltymyksensä sen suhteen. Paahtoaste ei kuitenkaan ole suinkaan ainoa asia, joka makuun vaikuttaa. Eri puolilla maailmaa kasvatetut pavut maistuvat erilaisilta, joten sillä on myös väliä mistä pavuista kahvi on jauhettu.

Kuten viineissäkin, kahvipavuissa on eroja: tietyiltä alueilta tuoduissa pavuissa voi havaita esimerkiksi mustaherukkaisia tai suklaisia aromeja. Käy erikoiskahviliikkeessä asioimassa, kokeile erilaisia kahvipapusekoituksia ja totea itse makuerot.

2. Tuoreus

Vastapaahdettu kahvi maistuu aivan erilaiselle kuin paketissa seissyt. Tämän voit itse todeta käymällä esimerkiksi pienpaahtimokahvilassa, missä paahdetaan itse kahvia.

Kun pavut ovat paahtamisen jälkeen seisseet pari päivää ja ne jauhetaan sitten kahviksi, on maku voimakkaimmillaan ja parhaimmillaan. Harkitse oman kahvimyllyn ostamista, ja varmista aina kaupan kahvipakkauksesta että kahvi on mahdollisimman tuoretta.

3. Ryystäminen

Kahviammattilaiset maistelevat kahvia ryystämällä. Tämä johtuu siitä, että ryystäessä suuhun pääsee kahvin mukana myös ilmaa, mikä vahvistaa makuaistimusta. Älä siis yhtään häpeile, vaan ryystä niin että kenellekään ei varmasti jää epäselväksi että täälläpä juodaan kahvia!

Lähde: Makuja