Olut ei ole lainkaan niin epäterveellistä kuin moni luulee.

Oletko jo ottanut tai ajatellut ottaa muutaman oluen tänään — lue tämä ja voit tehdä sen erittäin hyvällä omalla tunnolla. Oluella on useita terveydellisiä vaikutuksia.

On kuitenkin syytä muistaa, että haittavaikutukset astuvat peliin silloin, kun olutta juodaan liian paljon. Tiesitkö kuitenkaan, kuinka terveellistä olut todellisuudessa on? Suosittelemme sinua ottamaan yhden saunakaljan, seuraavan ottaminen jääkin omaksi päätöksesi…

1. Ehkäisee munuaiskiviä

Oluen sanotaan ehkäisevän munuaiskivien muodostumista, kun taas virvoitusjuomat nostavat riskiä.

2. Laskee kolesterolia

Olet saattanut jo kuulla, että viini on hyväksi korkeiden kolesteroliarvojen alentamiseen. Oluella on todettu olevan samankaltaisia ominaisuuksia.

3. Nostaa kehosi B-vitamiinitasoa

Olut sisältää runsaasti B-vitamiineja, jo yksi olut antaa 12,5% päivittäisestä B6-vitamiinin saantisuosituksesta.

4. Vahvistaa luustoa

Olut sisältää ainesosia, jotka ovat hyväksi luustolle. Aineet edistävät luuston kasvua, kehitystä ja laskevat osteoporoosin riskiä.

A selection of four craft beers during a tasting session on a wooden table

5. Auttaa unettomuuteen

Pieni kulaus olutta auttaa aivoja tuottamaan dopamiinituotantoa, jonka seurauksena rentoudut ja tunnet itsesi rauhallisemmaksi, kirjoittaa Indiana University School of Medicin.

Suuret määrä voivat kuitenkin aiheuttaa täysin päinvastaisen vaikutuksen. Olutta tulisi juoda noin 15 ml eli reilu ruokalusikallinen.

6. Laskee sydänkohtauksen riskiä

Kaksi tölkillistä olutta voi laskea sydänkohtauksen riskiä jopa neljäsosalla. Suurempi kulutus on kuitenkin jälleen enemmän haitaksi kuin hyödyksi.

Suuri oluen kulutus on kaikinpuolin haitaksi terveydellesi.

7. Ehkäisee veritulppia

Veritulpat muodostuvat usein ongelmaksi vasta vanhemmalla iällä. On kuitenkin todettu, että kaksi olutta päivässä laskee veritulppien muodostumisriskiä.

Alkoholi toimii eräänlaisena verenohentajana, jonka seurauksena veritulppia syntyy vähemmän.

8. Parantaa muistia

Humala on yksi oluen pääraaka-aineista ja se sisältää ksantohumoli -nimistä flavonoidia. Ksantohumolin on todettu tukevan ja parantavan muistia. Liika oluen juominen johtaa jälleen päinvastaisiin vaikutuksiin. (niin kuin ehkä tiesitkin…)
Still life with beer

9. Vitamiinit ja kuidut

Vitamiineja ja kuituja? Kyllä! ”Tulisit yllättymään, jos kertoisin, kuinka paljon vitamiineja olut sisältää”, Dr. Stephan Domenig kertoo Huffington Postille.

10. Hyväksi hiuksille

Kaada pieni määrä olutta hiuksiisi. Näyttelijä, Catherine Zeta-Jones, on paljastanut täydellisten hiusten salaisuuden piilevän oluessa.

11. Pudota painoa

Oluen on todettu edistävän rasvaa polttavien bakteerien määrää vatsassasi, kertoo Tim Spector, King’s Collagesta, Lontoosta.

Olen aina luullut, että olut on epäterveellistä. Tämä taitaa kuitenkin johtua siitä, että sitä juodaan liikaa.

Tölkillinen olutta on itse asiassa huomattavasti enemmän hyödyksi kuin haitaksi.

Jaa tieto ystävillesi, jotka pitävät oluesta!