Tutkimus ei suosittele rasvoja ja sokereita.

Paljon rasvaa ja sokeria sisältävä ruokavalio näyttää tutkimuksen mukaan heikentävän yleisterveyden lisäksi myös ajattelukykyä.

Neuroscience -lehdessä julkaistu ja Oregonin yliopistossa suoritettu tutkimus antaa viitteitä siitä, että sokerinen ruokavalio muuttaa suoliston bakteerikantaa tavalla, joka heijastuu myös aivoihin. Tutkimuksessa havaittiin, että paljon sokeria saaneiden hiirien lyhyen ja pitkän aikavälin muisti heikentyi. Jo neljässä viikossa sokeridieetillä olleiden hiirien ajattelukyky alkoi rappeutua merkittävästi.

Makeutusaineet sokeriakin huonompia suoliston bakteerikannan näkökulmasta

Aspartaami ja muut makeutusaineet eivät tutkijoiden mukaan ole sokeria parempi valinta. Mm. aspartaamin on todettu muuttavan suoliston bakteerikantaa jopa merkittävämmin kuin sokerin.

Mitä sitten kannattaa syödä jos ei sokeria? Huffington Postin haastattelema neurologi, tohtori David Perlmutter toteaa: ”Aivoterveyttä edistävä ruokavalio on sellainen, jossa on hyvin vähän sokereita ja hiilihydraatteja. Rasvat voi huoletta tuoda takaisin ruokapöytään, mutta vain terveelliset rasvat – ei siis transrasvoja. Terveelliseen ruokavalioon kuuluu myös paljon värikkäitä kasviksia.”

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

 

 

Lähde: Huffington Post / Iltalehti

Kommentit

kommenttia