Tulisia ruokia kannattaa syödä – tässä kuusi syytä

Tuliset ruoat tekevät monin tavoin kropalle hyvää!

Ne muun muassa pitävät mielen terävänä ja vartalon kapeana!

Tässä kuusi hyvää syytä syödä tulisia ruokia.

1. Auttavat painonhallinnassa

Erään tutkimuksen mukaan ennen ruokailua syödyt chilit saavat sinut syömään jopa 75 kilokaloria vähemmän kullakin ateriallasi! Vaikuttava ainesosa on kapsaisiini – aine joka saa chilit maistumaan niin tulisilta. Chili kannattaa siis ottaa osaksi mitä tahansa dieettiä.

2. Alentavat syöpäriskejä

Eräässä hiirikokeessa havaittiin, että chilin kapsaisiinit näyttävät ehkäisevän kasvainten syntymistä suoliston seinämissä. Suolistokasvaimista osa voi kehittyä suolistosyöväksi, joten chilinsyönnillä näyttää siis olevan suolistosyöpiä ehkäiseviä vaikutuksia.

3. Tekevät hengittämisen helpommaksi

Kaikki tietänevät kokemuksesta että tulinen ruoka avaa tukkoisen nenän kuin taikaiskusta. Eräällä tulisella mausteella, kurkumalla, näyttäisi olevan kuitenkin jopa chiliä enemmän annettavaa hengitysteiden puhdistamisessa: Se nimittäin näyttää erään tutkimuksen mukaan torjuvan keuhkoja erilaisilta bakteereilta, tulehduksilta ja jopa astmalta. Katso täältä kurkumaherkkuja ja hengitä helpommin!

4. Potkua petipuuhiin

Erään metatutkimuksen mukaan tulisinakin pidetyt ginseng ja sahrami parantavat mieskuntoa. Jätä siis siniset pillerit ottamatta ja kokeile vaikka näitä sahramiherkkuja!

5. Ne puhdistavat mielesi (kirjaimellisesti)

Kaneli on isompina annoksina yllättävän tulista purtavaa (katso vaikka). Ei siis ihme että myös kanelista on löydetty terveydelle edullisia ominaisuuksia. Erään tutkimuksen havaintojen mukaan kaneli näyttää ehkäisevän Alzheimerin taudin ensioireita. Katso täältä kanelisia herkkuja.

6. Tekevät grillauksesta terveellisempää

Ruokien marinoiminen yrteillä ennen grillaamista näyttää ehkäisevän tummiksi kärähtäneiden ruokien epäterveellisiä vaikutuksia. Kun lihaa grillaa liian pitkään, siihen muodostuu polyaromaattisia hiilivetyjä eli PAH -yhdisteitä. PAH-yhdisteet ovat karsinogeenisiä eli voivat aiheuttaa jopa syöpää. Tämän vaikutuksen voit kuitenkin ehkäistä marinoimalla lihaa ennen grillaamista rosmariini- tai kurkumamarinadissa! Katso myös: Lisää grillaukseen ja ruoan terveellisyyteen liittyviä juttuja.

 

Katso myös:

Chiliherkkuja

Lähde: Huffington Post / Time