Kananmunat ovat erinomainen ja edullinen ravinnonlähde. Tämän vuoksi ei olekaan ihme että munia löytyy lähes jokaisen jääkaapista.

Kananmunat ovat todella terveellisiä ja tutkimukset ovat osoittaneet että niitä päivittäin nauttivat ihmiset voivat elää tavallista pidempään terveenä. Verkossa leviää tällä hetkellä erikoinen uutinen, jonka mukaan kananmunat tulisi kääntää pakkauksessa ylösalaisin.

Syy on nerokas!

Kananmunat tuoreuden voi tarkistaa veden avulla. Vanhentuneet munat kelluvat, kun taas tuoreet munat uppoavat pohjalle. Toki kananmunan voi myös avata ja haju kertoo, onko se vielä sopiva syötäväksi.

Tämän vuoksi kartonkipakkauksessa olevat kananmunat tulisi kääntää

Keitetyt kananmunat säilyvät jääkaapissa 5-7 päivää, kun taas raa’at munat voivat säilyä syötävinä jopa 4 viikon ajan. Todella harva kuitenkaan tiesi sitä, että kananmunat voivat säilyä jääkaapissa jopa 2 kuukautta, kun ne kääntää ylösalaisin, Svenska Ägg kirjoittaa kotisivuillaan.

Säilytä munia aina kartonkipakkauksessa

Kananmunat säilyvät parhaiten kartongissa. Huoneenlämmössä, ilman pakkausta säilötyt kananmunat voivat kerätä itseensä makuja, hajuja ja bakteereja. Tämän vuoksi munat kannattaa pitää jääkaapissa kartonkisessa pakkauksessa.

Oletko tiennyt että munat voivat säilyä näin pitkään, kun ne kääntää ylösalaisin? Jaa tieto Facebookissa, sillä ystäväsi hyötyvät varmasti tästä tiedosta!